Türkiye'deki S-400'leri denemeye başladı

Türkiye'nin Rusya'dan alarak Ankara'ya konuşlandırdığı S-400 hava savunma füzelerinin ilk testleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki S-400'leri denemeye başladı

ABD tarafından "aktif etmeyin" baskısı uygulanan S-400'ler konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, milyarlarca lira para ödeyerek aldığı S-400'leri dopalarda bekletmeyeceği sinyalini verdi. Bu kapsamda füzelerin denemeleri başladı.

Ankara Valiliği, iki gün kent semalarında Valiliğin bilgisi dahilinde Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurmuş, yapılan açıklamada, "Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25 Kasım 2019 Pazartesi ve 26 Kasım 2019 Salı günü Ankara semalarında, Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır. Herhangi bir tedirginliğe yol açmaması bakımından kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verilmişti.

Haber7'nin savunma sanayii kaynaklarından aldığı son dakika bilgilerine göre, bugün ve salı günü yapılacak testin büyük oranda S-400'lerle ilgili olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları Ankara'da hava savunmasına yönelik test aşamasında olan tek sistemin S-400'ler olduğuna işaret ederek, bunun sistemin tam olarak kullanılabilmesi adına kritik bir aşama olduğuna işaret etti. Sistemin hangi özelliği ya da özelliklerinin test edileceği ilgili kurumlar tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) bugün ve salı günkü testlerin ardından kamuoyuna bilgilendirme yapması bekleniyor.

Yorumlar