Türkiye'den ABD'ye sert Afrin yanıtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin Türkiye'nin sivillerin evlerine dönüşüne izin verilmediği yönündeki sözlerini "Afrin'e geri dönüşleri engelleyen YPG/PKK'nin kendisidir" sözleriyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'ye sert Afrin yanıtı

ABD'den gelen Afrin ile ilgili açıklama hakkında Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'ün Türkiye ile ilgili skandal iddialarına yanıt verdi. Aksoy, "Afrin'e geri dönüşleri engelleyen YPG/PKK'nin kendisidir" dedi. Aksoy ayrıca teröristlerin döşediği patlayıcıların geri dönüşleri zorlaştırdığını aktardı.

ABD Sözcüsü Ne Demişti?
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, "Afrin'deki durumu yakından takip ediyoruz. 140.000 kişi yerlerinden edildi. Sivillerin evlerine dönmelerine izin verilmediğini görüyoruz. İnsani koşullar konusundaki ciddi endişelerimizi dile getiriyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Nauert, daha da ileri giderek "Suriye'nin kuzeybatısında rol oynayan uluslararası aktörlere sesleniyoruz, buna Türkiye ve Rusya da dahil. İnsani yardımın ulaşmasına izin verilmeli ve sivillerin evlerine dönmesi için gerekli koşullar oluşturulmalı" demişti

Yorumlar

ihsan abd hep çarpıtıyor hakikatını bilmiyormu kalleşliğinden bunu yapıyor