"Türkiye ve Suriye Kültür Buluşması" programı

- Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezince gerçekleştirilecek programda, Türkiye'ye göç etmek durumunda kalan Suriyeli sığınmacıların uyum süreciyle, bu sürecin doğru yönetilebilmesi için yapılabileceklerin belirlenmesi amaçlanıyor

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye ve Suriye Kültür Buluşması" programı

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğiyle hayata geçirilen "Sığınmacı Kadınlar Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Merkezi"nce, "Türkiye ve Suriye Kültür Buluşması" programı düzenlenecek.

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, 4 Kasım'da Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Başarılı Uyum Modelleri" paneliyle başlayacak etkinlik, Türk ve Suriye mutfağından yemek örneklerinin sunumuyla devam edecek.

Panelde, ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle vatanlarından ayrılarak Türkiye'ye göç etmek durumunda kalan Suriyeli sığınmacıların uyum süreciyle, bu sürecin doğru yönetilebilmesi için yapılabileceklerin belirlenmesi amaçlanıyor.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın moderotörlüğünü yapacağı panelde, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve KADEM Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Çıtıpıtıoğlu, Türkiye'de bulunan sığınmacıların uyum sürecinin hızlandırılması ve diğer ülkelerde uygulanan benzer modellerle ilgili katılımcılara bilgiler verecek.

Panel kapsamında savaştan önce ülkesinde İngilizce öğretmenliği KADEM Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezi üyesi Dina Ziyada, Türkiye'deki uyum tecrübelerini konuklarla paylaşacak.

Panelin ardından, iki ülkeyle özdeşleşen yemeklerin unutulmasını önlemek, tanıtmak ve tattırmak amacıyla, Suriye ve Türk mutfağından örneklerin sunulacağı ikram programı gerçekleştirilecek.

Yorumlar