Türkiye Rıza Sarraf politikasını netleştirdi, ABD'ye nota verdi

ABD'nin 17 Aralık kumpas belgelerini delil göstererek gözaltına aldığı İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf konusunda Türkiye ilk kez resmi bir adım attı. Dışişleri Bakanlığı, 5 gündür kendisinden haber alınamayan Rıza Sarraf konusunda ABD yönetimine nota verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Rıza Sarraf politikasını netleştirdi, ABD'ye nota verdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin İran'a yönelik ablukasını delmekle suçlanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf konusunda Ankara ilk kez resmi olarak adım attı. Daha önce Rıza Sarraf konusunda net bir tavır sergilemeyen Türkiye, İranlı işadamı Rıza Sarraf'la ilgili olarak ABD yönetimine nota verdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklama yapması bekleniyor.

DIŞİŞLERİNDEN NOTA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Rıza Sarraf hakkında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin ABD makamlarından resmen bilgi talep ettiğini, henüz yanıt alınamadığını bildirdi. Bakanlık Sözcülüğü, Rıza Sarraf hakkında ABD makamları nezdinde girişimde bulunulup bulunulmadığı hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi. Sözcülükten yapılan açıklamada, "Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir." ifadesi yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Rıza Sarraf ile ilgili son iki gün içinde ortaya atılan iddialarda, Sarraf'tan haber alınamadığı akıbetinin belirsiz olduğu belirtilmişti. ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Reza Zarrab’ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor. ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor. Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması geldi. Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

Yorumlar

ihsan sahte fetö evrakları ile dava açan abd ye yuh olsun