Türkiye-Pakistan arasında çok sayıda yeni anlaşma

Türkiye ile Pakistan arasında sağlık, ekonomi, kültür ve bankacılık alanı dahil olmak üzere birçok alanda anlaşmalar imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Pakistan arasında çok sayıda yeni anlaşma

Türkiye ile Pakistan arasında ekonomi, enerji, savunma, çevre ve şehircilik, bankacılık, sağlık, kültür, basın-yayın alanlarını kapsayan mutabakat zaptı ve anlaşmalar imzalandı. Başbakan Binali Yıldırım ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Çankaya Köşkü'nde düzenledikleri ortak basın toplantısı öncesi, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı. Törende Yıldırım ile Şerif, "Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Beşinci Toplantısı Ortak Bildirisi"ne imza attı.

Türkiye ile Pakistan Arasında Hidrokarbon Alanında İşbirliği Anlaşması, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Pakistan Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şahid Hakan Abbasi tarafından imza altına alındı. Pencap Eyaleti ile Zorlu Holding Arasındaki Mutabakat Muhtırası, Zorlu Holding ve Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ile Pencap Eyaleti Enerji Bakanlığı Müsteşarı Asad Rehman Gilani tarafından imzalandı.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Pakistan Haber Ajansı İcra Direktörü Süheyl Ali Han, Anadolu Ajansı (AA) ile Pakistan Resmi Haber Ajansı (APP) Arasında Habercilik İşbirliği Anlaşması'na imza attı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İpek ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, Türkiye ile Pakistan Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.

Türkiye Milli Kütüphane Başkanlığı ile Pakistan Devlet Merkezi Yönetim ve Geliştirme Başkanlığı Arasında Kütüphanecilik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'na, Milli Kütüphane Başkanı Zülfi Toman ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud imza attı.

Türkiye ile Pakistan Hükümeti Arasında Silahlı Kuvvetler Personel Mübadelesine İlişkin Protokol ise Genelkurmay Başkanlığı Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud tarafından imza altına alındı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, Türkiye ile Pakistan Arasında İlaç Analizi Hizmetlerinin Sağlanması Konusunda Teknik Uygulama Anlaşması'nı imzaladı.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Pakistan Finansal Gözetim Birimi Arasında, Karapara Aklama, Bağlantılı Öncül Suçlar ve Terörizmin Finansmanı ile İlgili Finansal İstihbarat Değişiminde İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası'nı, MASAK Başkanı Osman Dereli ile Pakistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sait Ahmet imza altına aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud, Türkiye ile Pakistan Arasında Çevre Alanında Mutabakat Zaptı'nı imzaladı.

Yorumlar