Türkiye judoda ev sahipliği yapacak

"Antalya Grand Slam, 2024 Paris Olimpiyatları'na puan veren güzel bir müsabaka. 70 ülkeden 585 sporcu akreditasyon yaptırdı"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye judoda ev sahipliği yapacak

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Antalya Grand Slam Turnuvası'nın ülkenin spor turizmine önemli katkı sunacağını, judocuların da Paris Olimpiyatları'na giden yolda kendilerini göstermiş olacaklarını belirtti.

Başkan Huysuz, Antalya'da 1-3 Nisan tarihlerinde düzenleyecekleri Grand Slam Turnuvası ve judonun son durumunu AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de ikinci kez böyle büyük bir uluslararası organizasyonu düzenleyeceklerini aktaran Huysuz, "Türk judo tarihinde yeni bir ilki yaşatmış olacağız. Turnuvanın devamını diliyoruz çünkü Antalya Grand Slam, 2024 Paris Olimpiyatları'na puan veren güzel bir müsabaka. 70 ülkeden 585 sporcunun akreditasyon yaptırdı. Süreç olarak olimpiyatlara giden bir yol, turnuvaya 4 sporcumuzla her sıklette katılıyoruz." diye konuştu.

Antalya'da milli judocuların 2024 yolunda neler yapabileceklerini de göreceklerini dile getiren Huysuz, şöyle devam etti:

"Sporcularımız diğer ülkelerin olimpiyatlarda başarılı olmuş sporcularını görecek, onlarla bir çalışma imkanı bulacak. Bu anlamda Antalya bizim için çok önemli. İnşallah ülkemize güzel katkıları olacak. Pandemiden dolayı çalışmalarımızı sadece olimpik takımımızla yürütüyorduk, şu anda gençlerle beraber olimpik takımımıza yeni katılan arkadaşları göreceğiz. Hazırlık dönemindeyiz çok üst seviyede bir beklentimiz yok, sporcularımız da kendilerini görecekler. Madalya için hazır olan sporcularımız da var onların madalya alacaklarına inanıyoruz, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler."

Antalya Grand Slam'ın hemen ardından nisan ayının son haftasında Sofya'daki Avrupa Judo Şampiyonası'nın asıl sınavları olacağını aktaran Huysuz, "Milli takımımızın en büyük hazırlığı ve hedefi de bu Avrupa Şampiyonası. Tabii diğer sporcularımızın da kendilerini gösterebilecekleri bir arena orası." ifadelerini kullandı.

Tokyo'dan sonra iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Huysuz, "Olimpiyata katılan sporcularımızdan Kayra Sayit ile Bilal Çiloğlu sakatlıklarından dolayı ameliyat oldular ve burada yarışamayacaklar. Ama Mikail Özerler, Vedat Albayrak, Mihraç Akkuş, Gülkader Şentürk, girdikleri maçlardan aldıkları başarıyla da hazır olduklarını gösterdi. İnşallah judocularımız Antalya'yı başarılı bir şekilde atlatacak ve Avrupa Şampiyonası'nda da madalyalar alacaklar. Akabinde burada iyi bir olimpik ekibi de oluşturup 2024 Paris için hazırlanacağız." diye konuştu.

 

- "Paris'ten madalya ile dönecek bir ekip oluşturacağız"

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremedikleri ümitler, gençler ve büyükler Türkiye şampiyonalarını düzenlediklerini hatırlatan Sezer Huysuz, "Olimpik kadromuza katılan yeni sporcular var, o isimlere de güzel şanslar verdik. Bosna Hersek'te ve Polonya'da yapılan Avrupa Açık Kupaları'na katıldılar ve orada güzel madalyalar kazandılar. Gençlerimiz geçen hafta Yunanistan'daki turnuvada güzel madalyalar aldı." şeklinde konuştu.

Türk judosu için çok titiz bir çalışma yürüteceklerini anlatan Huysuz, "Gelen sonuçlara göre tahminen 30 sporcuyla 2024 hazırlıklarını sürdüreceğiz. Burada başantrenör, yardımcı antrenörler, psikolog, beslenme uzmanları, kondisyoner, fizyoterapistler, masözlerimiz olmak üzere profesyonel olimpik bir ekip oluşturacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Huysuz, "Tokyo'da yarışmış 6 sporcunun yanına 4 tane daha kota alarak 10 sporcuyla Paris'e katılacağız. Ama bu sefer ümit ediyorum ki Paris'ten madalya ile dönecek bir ekip oluşturacağız. Çünkü Tokyo'da eksikliklerimizi gördük, ona göre hazırlıklarımızı sürdüreceğimize eminim." ifadelerini kullandı.

 

- Judocular için otel ve kamp eğitim merkezi yapılacak

 

Yeni projelere yönelik de Huysuz, "Altyapıda sürdürdüğümüz projelerimiz devam ediyor. Bunun yanında federasyonumuz bünyesinde bir otel projemiz var. Sporcularımızı 365 gün kampta tutacak bir kamp eğitim merkezi projemiz var. İnşallah Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da desteğiyle sporcularımızın bir eğitim yuvası olması anlamında projelerimizin en başında bu geliyor." bilgisini verdi.

Okullarda judonun seçmeli ders olarak devam ettiğini belirten Huysuz, Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Valiliği ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde dört okulun pilot okul seçildiğini ve bu okullardan Türk judosuna büyük sporcular çıkacağını söyledi.

Ümitler ve gençler kategorisinden yetenekli isimlerin geldiğini aktaran Huysuz, "Bu çocuklarımız da olimpik tecrübeli rol model sporcular içerisine katılarak 2024'ten sonra 2028 ve 2032'de de judomuzu temsil edecek başarılı isimler oluşacak. Bu bağlamda Türk judosu emin adımlarla ülkemizi en iyi yerlerde temsil etmeye devam edecek." diye konuştu.

Yorumlar