Türkiye, IMF'ten mali yardım istedi mi?

ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik savaşta gözlerin çevrildiği IMF'ten açıklama geldi. IMF Sözcüsü dolardaki ani yükselişten sonra Türkiye'nin kendilerinden yardım istemediğini ancak Türkiye'deki durumu yakından izlediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, IMF'ten mali yardım istedi mi?

Türkiye'nin ABD ile yaşadığı gerilimden kurtulmak için IMF'nin kapısını çaldığı iddialarına IMF sözcüsünden yalanlama geldi. İsmini vermeden konuşan bir IMF sözcüsü Türkiye’nin IMF’ten mali yardım isteme gibi bir talebi olmadığını söyledi.

Sözcü, Türk yetkililerin IMF’ten finansal destek talep etmeyi  düşündüklerine dair bir işaret olmadığını belirtirken, durumu yakından izlemekte olduklarını ifade etti.

IMF Sözcüsü, “Son piyasa oynaklığı ışığında, yeni yönetimin  bir taraftan merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine  getirmesinde tam operasyonel bağımsızlığını sağlarken, diğer taraftan  makroekonomik istikrarı destekleyecek ve dengesizlikleri azaltacak güçlü  ekonomik politikalara bağlılığı ispatlaması gerekecek.

Türk yetkililerden,  IMF’ten bir finansal destek talebinde bulunacaklarına dair işaret almadık” diye konuştu.

Yorumlar

pluto kredi Merhaba beyefendi / hanımefendi, İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın. Email: [email protected] Whatsapp: +1 (518) 5465079
Ihsan bu dedi koduları yayan vatan hainidir