Türkiye ile Pakistan karşılıklı olarak burs sayısını artıracak

- Pakistan Eğitim Bakanı Rahman: - "Pakistan Eğitim Bakanlığı, ülkemizdeki üniversitelerinde okumak isteyen Türk öğrencilere verilen burs sayısını artırmaya hazır" - YTB Başkanı Köse: - "Türkiye ve Pakistan, iki devlet, bir millet. İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha fazla gözle görünür hale gelmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Pakistan karşılıklı olarak burs sayısını artıracak

İSLAMABAD (AA) - Türkiye ile Pakistan karşılıklı olarak öğrencilere verdikleri burs sayılarını artırma kararı aldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan'da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Birliği (YTB) Başkanı Mehmet Köse, Pakistan Eğitim Bakanı Balegül Rahman tarafından kabul edildi.

Pakistan Eğitim Bakanlığında yapılan görüşmede, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve Pakistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Görüşmede, iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliği ele alındı ve Türkiye ile Pakistan'ın karşılıklı olarak burs sayısının artırılması kararlaştırıldı.

Bakan Rahman, YTB Başkanı Köse'ye, Türkiye ile Pakistan arasındaki eğitim iş birliğine verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Rahman, "Pakistan Eğitim Bakanlığı, ülkemizdeki üniversitelerde okumak isteyen Türk öğrencilere verilen burs sayısını artırmaya hazır. Ayrıca tıp fakültelerimize de Türk öğrencilere gelmelerini isteriz." dedi.

Köse ise iki ülke arasında eğitim alanında birçok projenin geliştirme aşamasında olduğunu, bu projelerin hayata geçirilmesi için Pakistan Yüksek Eğitim Kurumuyla görüşmelerin devam ettiğini aktardı. Köse, "Türkiye ve Pakistan, iki devlet, bir millet. İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha fazla gözle görünür hale gelmesini istiyoruz." diye konuştu.




Yorumlar