Türkiye genelindeki yangınlarda son durum

Türkiye genelinde meydana gelen yangınlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklamalar geldi. İşte orman yangınlarında son durum:

Google Haberlere Abone ol
Türkiye genelindeki yangınlarda son durum

Türkiye'nin ciğerleri olarak bilinen cennet koylardaki ormanlar iki gündür alevlere teslim olmuş durumda. Adana, Antalya, Mersin, Muğla, Manisa, Aydın illerinde son iki gün içerisinde onlarca noktada yangınlar çıktı. Yangınlarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken onlarca vatandaş dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldı. Yangın nedeniyle Manavgat, Marmaris ve Akseki'de onlarca mahalle ve köy boşaltıldı. Bodrum'da ise yangın lüks bir otele kadar sıçradı. Peki, yangınlarda son durum nedir? İşte yangınlarda son durum: 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 42 noktada yangınların kontrol altına alındığını, 7 ilde 21 noktada yangınların sürdüğünü açıkladı.

Ülkemiz dünden bu yana yangın felaketi ile mücadele ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından 28-29 Temmuz tarihlerinde başlayan yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Pakdemirli, kontrol altına alınan ve devam eden yangınlarla ilgili detaylı bilgi de verdi.

Pakdemirli, "Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız; cansiparene, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz." dedi.

42 YANGIN KONTROL ALTINDA, 21 NOKTADAN MÜCADELE SÜRÜYOR

Bakan Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği tabloda, Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 42'sinin kontrol altına alındığı ve 21 yangının ise devam ettiği yer aldı.İşte yangın çıkan illerimizdeki son durum:

Adana'da 20 ayrı yangın çıktı, 14 yangın söndürüldü, 6 yangına müdahale sürüyor.

Osmaniye'de çıkan 4 yangından 2'si söndürüldü.

Antalya'da 10 yangın çıktı, yangınlardan dördü devam ediyor.

Mersin'de 7 yangından 4'üne ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Muğla'da çıkan 4 yangından 1'i söndürüldü.

Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan veriler

 

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde çıkan yangına müdahale sürüyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan yangına da ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN MÜDAHALE AÇIKLAMASI

Öte yandan İletişim Başkanlığı da yangınlara karşı yapılan müdahalelere yönelik açıklamalarda bulundu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yangınlara yönelik müdahalelerde kullanılan araç, gereç ve insan gücü hakkında bilgiler verdi. 

İşte Fahrettin Altun tarafından paylaşılan grafik:

YANGINLAR NASA TARAFINDAN HARİTALANDIRILDI

Öte yandan, devam eden yangınlar, NASA'nın uydu görüntülerine de yansıdı. NASA'nın "FIRMS" adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi, uydu görüntüleri üzerinden dünya üzerinde yangın çıkan bölgeleri tespit edip işaretleyebiliyor. Hava sıcaklıkları nedeniyle dünyanın belli başlı yerlerinde işaretlenen kırmızı noktaların Türkiye sınırları içindeki yoğunluğu dikkat çekiyor.


 

Yorumlar