Türkiye genelinde 24 Aralık hava durumu (haritalı)

Meteoroloji tarafından derlenen son verilere göre, 24 Aralık 2019 Salı günü yurt genelinde yağışlar etkili olacak. Yurdun bazı kesimlerinde yağmur etkili olurken bazı bölgelerinde ise kar yağışı görülecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye genelinde 24 Aralık hava durumu (haritalı)

Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? 24 Aralık 2019 Salı günü hava durumu tahminleri nelerdir? sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, 24 Aralık'ta hangi illerde yağış var? 24 Aralık'ta yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Yurt genelinde 24 Aralık 2019 Salı günü havanın yağışlı olmasını bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Öte yandan meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Muğla, Aydın, Mersin ve Adana çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olmasının beklendiğini belirten meteoroloji oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

İzmir, Manisa, Çanakkale'nin güneyi,Balıkesir'in batı kıyıları, Denizli, Burdur, Isparta, Karaman, Antalya'nın merkez ve batı kesimleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Konya'nın güney kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi içinde olan meteoroloji yağışların kuvvetli olması (30-60 kg/m2) beklendiği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

YURT GENELİNDE KAR VE YAĞMUR BEKLENİYOR

Karadeniz'in batı kesimi, Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağmur beklenirken Trakya'da ise havanın kapalı olması bekleniyor. Öte yandan, yurdun doğu kesimlerinde kar yağışı beklenirken yurdun iç kesimlerinde Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Afyonkarahisar, Karabük, Bolu ve Kastamonu gibi illerde kar yağışlı bir hava bekleniyor.

Yorumlar