Türkiye Basketbol 1. Ligi

- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek ikinci takımın belirleneceği play-off turunun basın toplantısı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Basketbol 1. Ligi

İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek ikinci ekibin belirleneceği play-off turunun basın toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre, Yeşilköy'deki Polat Rennaisance Hotel'de düzenlenen toplantıya TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, Türkiye Basketbol Ligi Koordinatörü Gökhan Tokatlı, TBF yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Türkiye Basketbol 1.Ligi'nde şampiyon olarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselme hakkı elde eden Türk Telekom'u tebrik eden TBF Ligler Direktörü Şenbayrak, "Ligimiz gerek marka değeri, gerek izlenme oranları, gerek rekabet düzeyi ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden sonra basketbolumuzun lokomotifi görevini üstleniyor. Yeni statü ile birlikte bir takım play-off şampiyonu unvanıyla Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol 1.Ligi'nde play-off eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Selçuklu Belediyespor-Bandırma Kırmızı

Afyon Belediyespor-İstanbulspor Beylikdüzü

Bursaspor Durmazlar-Akhisar Belediyespor

Antalyaspor-Bahçeşehir Koleji


- Play-off statüsü


Ligde normal sezonu 2. ve 9. sırada tamamlayan ekipler, play-off turunda mücadele edecek. Play-off çeyrek finalinde iki galibiyete ulaşan dört takım, adını yarı-finale yazdıracak. Yarı-finalde üç galibiyete ulaşan iki takım finalde karşılaşacak. Final serisinde ise üç galibiyete ulaşan takım, Türk Telekom'un ardından gelecek sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek.

Yorumlar