Türkiye, ABD'den Adil Öksüz ile ilgili yeni açıklama bekliyor

Türkiye, Adil Öksüz'e 'vize iptali bildirisi' için telefon açtığını belirten ABD Büyükelçiliğinden yeni bir açıklama bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, ABD'den Adil Öksüz ile ilgili yeni açıklama bekliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

FETÖ üyesi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD Büyükelçiliği'nden Adil Öksüz'ün telefonla aranmasına ilişkin yaptığı açıklama üzerine, "Tatmin edici olmadığı gibi dalga geçer gibi yapılan bir açıklama. Yani şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri vizesini iptal ettiği hangi insana telefon ederek 'senin vizeni iptal ettik' demiş, Türkiye ya da başka bir ülkede? Bu hiçbir şekilde inandırıcı, tatmin edici değil. Çok ciddi şekilde yeniden bir açıklama yapılması lazım. Adil Öksüz'le yapılan telefon görüşmesinin mahiyeti nedir?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nden canlı yayınlanan TRT Haber'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Türkiye ziyareti kapsamında yapılan görüşmelerin zamanla bakımından çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu ziyaretin özellikle Suriye'deki gelişmeler ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bundan sonraki mücadele süreci açısından da önem taşıdığını aktaran Kurtulmuş, şunları söyledi: "Burada her üç düzeyde de kendilerine Türkiye'nin kendi güvenliğine vermiş olduğu önemin altı çizildi. Hem DEAŞ'la mücadelenin önemi hem de Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin varlığına müsamaha etmeyeceğimiz ısrarla vurgulandı. Özellikle DEAŞ'la mücadelede de artık Amerika Birleşik Devletleri'nin belli bir noktaya gelmesi ve bir karar verme sürecinde olduğunu görüyoruz. DEAŞ'ı Rakka'dan ve diğer şehirlerden çıkarırken onların yerine başka bir terör örgütünü yani PYD'yi oraya koymanın değil, oranın yerel halklarıyla yapılacak olan mücadelenin anlamlı ve Suriye'de barışın sağlanması açısından daha faydalı olduğu üzerinde duruldu."

FETÖ'yle mücadelede de çok sayıda delilin bulunduğuna ve bu delillerin Adalet Bakanlığınca sürekli güncellenerek, ABD'ye verildiğine işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu deliller çerçevesinde FETÖ'nün elebaşısının, oradaki FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iade edilmesi ve özellikle Feto'nun orada kendi oluşturduğu uluslararası networke yeniden emir ve talimat verebilecek bir şekilde hareket etmemesinin sağlanması konusunda da Türkiye'nin görüşleri dile getirildi. Zannediyorum, sonuçları itibarıyla da olumlu sonuçlar elde edilecek bir görüşmedir ama başlı başına sayın Dışişleri Bakanının buraya gelmesi, Türkiye'nin tezlerini bir kere daha Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere en üst düzeyden bunları dinlemiş olması, Türkiye'nin kararlılığının görülmüş olması, herhalde kayda değerdir, önemlidir diye düşünüyorum."

Yorumlar