Türken Vakfı kimin? Türken Vakfı kime ait?

Türken Vakfı kimin, sorusunun yanıtı Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı şartlı bağışın ardından sıkça gündeme gelmektedir. Peki, Türken Vakfı kime ait?

Google Haberlere Abone ol
Türken Vakfı kimin? Türken Vakfı kime ait?

Türken Vakfı kimin, son zamanların en sık soruların ve yanıtı en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Özellikle, Başkentgaz'ın Kızılay aracılığıyla yaptığı şartlı bağışın ortaya çıkmasının ardından Türken  Vakfı nedir, kime ait? soruları daha sık sorulmaya başladı. 

Türken Vakfı, Türkiye'nin önde gelen iki hayır kurumu olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (Türgev) ile Ensar Vakfı tarafındna ortaklaşa ABD'de kurulmuş bir vakıftır. Vakıf ismini bu iki kurumun isimlerinin kısaltmasından alır. 

ABD'nin New York kentinin beş ana bölgesinden biri olan Manhattan'da arsa alan Türken Vakfı burada yeni bir yurt binası inşa etmek için çalışmalara başlamış ve bunun içinde Başkentgaz'dan Kızılay aracılığıyla şartlı bağış almıştı. 

Başkentgaz tarafından yapılan bağışa ait belgelerin ortaya çıkmasının ardından özellikle belirli bir kesim tarafından aynı anda hem Türkiye'nin göz bebeği Kızılay'a hem de yaptıkları faaliyetlerle ön plana çıkan Türgev, Ensar Vakfı ve Türken Vakfı hedef tahtasına oturtuldu. Yapılan yoğun karalama kampanyalarının ardından Kızılay, Ensar Vakfı ve Türgev'den açıklama yapıldı. 

Özellikle ABD'de yaşayan ve burada eğitim gören öğrencilerin barınma sorunlarını ortadan gidermek için açılacak olan yurt ile Türk gençlerinin iyi yaşam koşullarına kavuşmaları amaçlanıyor. TÜRKEN Vakfı Başkanlığı görevini ise Dr. Halil Mutlu yürütmektedir.

Yorumlar