Türk ve Azerbaycanlı güreşçiler güreşti

Türk ve Azerbaycanlı güreşçiler minderde buluştu

Google Haberlere Abone ol
Türk ve Azerbaycanlı güreşçiler güreşti

Iğdır'da, Türkiye'nin 4 ayrı kenti ile Azerbaycan'dan gelen toplam 153 sporcunun katılımıyla 2021 Güreş Turnuvası gerçekleştirildi.

Alagöz Holding sponsorluğundaki turnuvada müsabakalar, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Erzurum ile Azerbaycan'dan sporcuların katılımıyla Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve 153 sporcunun mücadele ettiği turnuvada sporcular madalya için kıyasıya mücadele etti.

Geleneksel olması planlanan turnuvada 465 puan toplayan Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü takımı birinci, 325 puanla Ağrı-Eleşkirt takımı ikinci, 300 puanla Erzurum-Tortum takımı üçüncü oldu.

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Iğdır'da güreş sporunun yaygınlaşması adına turnuvayı düzenledik. Çevre illerden, Azerbaycan'dan gelen takımlarımız var. Amacımız hem ilde güreş sporunun etkin hale gelmesi hem de Avrupa ve dünya şampiyonalarına güreşçilerimizi göndermek." dedi.

Azerbaycan'dan güreşçilerle gelen antrenör Vusa Veliyev de "Bu turnuvaya dahil olduğumuz için mutlu olduk, çok güzel bir turnuva. Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Bizim de bu turnuvaya bir katkımız olsun diye güreşçilerimizle katılım sağladık." diye konuştu.

Iğdır Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş ile Yavaşer, turnuva sonunda sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti.

Yorumlar