'Türk ordusu satıldı' diyen vekil hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Türk ordusu satıldı' ifadelerini kullanan CHP'li milletvekili hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan ifadelerin kullanıldığı Habertürk'teki program hakkında RTÜK tarafından soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Türk ordusu satıldı' diyen vekile soruşturma

RTÜK, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satılmıştır" sözlerini sarf ettiği yayına ilişkin inceleme başlattı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Habertürk'te dün akşam katıldığı programda orduya yönelik sözleri tepki çekti. Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" ifadelerini kullanan Başarır'a başta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere pek çok siyasi isimden tepki geldi. RTÜK de söz konusu cümlelerin geçtiği yayına ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin'in Twitter hesabından paylaştığı duyuruda, "Bir haber kanalındaki canlı yayın esnasında program katılımcılarından birinin kahraman ordumuza yönelik kullandığı çirkin ifadeleri kabul etmek mümkün değildir.

Kültürümüzde Peygamber Ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akıdır. Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır" denildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Başarır hakkında soruşturma başlattı.

"SÖZLERİMİNİ ARKASINDAYIM" DEDİ

CHP'li Milletvekili Başarır, tepki çeken sözleriyle alakalı Twitter'dan yaptığı açıklamada sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Başarır sözleriyle alakalı şunları söyledi: "Habertürk’teki konuşmamın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izliyorum. Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir. Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir!"

İŞTE BAŞARIR'IN TEPKİ ÇEKEN O SÖZLERİ

 

 

Yorumlar

Ali Adam orada ki konusmasinda orduyu kastetmiyor ki orduya ait bir malzemeyi satmaktan bahsediyor.
Hasan AKOSMAN 26 senede (Kısa – uzun vadeli) 14 devlette bulundum. Fakat; hiçbir memlekette “KURTARICISININ SOY ADI OLAN ATATÜRK KELİMESİNİ (SÖYLEMEM, ONA SADECE Mustafa Kemal derim, diye açıklama yapan bir (TÜRKİYE VE TÜRKLÜĞÜN AZILI DÜŞMANINI) HALA BAŞTACI ve İL BAŞKANI OLARAK SAKLIYORLARSA, BU PISIRIK KİŞİLERE: “HALA ATATÜRK’ün KURDUĞU PARTİYİ İDARE EDİYORUZ ve ONU TEMSİLEN KOLTUĞUNA OTURUYORUZ” diyebilecek kadar YALANCI ve YÜZSÜZLÜĞE giriftar olacaklar mı? Hediyemi şimdiden göndereyim: YUUUUUHH.
Hasan AKOSMAN ZEKA ÖZÜRLÜLER, LÜTFEN CEVAP VERİN! “Türkiye İran’la savaşırsa, İran tarafına GEÇERİM” diyen VATANSIZ, “VATANINI, MİLLETİNİ, ORDUSUNU ve DEVLETİNİ SATMIŞ OLMUYOR MU? ABD’nin yeni seçilen BAŞKANI BIDEN’den (TÜRKİYE’YE ACİLEN AYAR VERİN VE BİZİ MANDANIZ OLARAK KABUL EDİN) diye yalvaranlar, sadece “VATANINI, MİLLETİNİ, ORDUSUNU ve DVLETİNİ satmakla kalmıyor, BENLİĞİNİ, RUHUNU, (YOK, AMA YİNE DE) VİCDANINI (Diğerini yazmaya, 1935 li ve 40 lı yıllarda Ailemden almış olduğum TERBİYE MÜSAADE ETMİYOR) SATMIŞ OLMUYOR MU? Bunlara YUUUHH diyeceğim, geliyor içimden. Fakat; KELİMENİN DEĞERİNİ DÜŞÜRECEĞİMDEN KORKUYORUM.
Hasan AKOSMAN Palet fabrikasının satıldığı ZIRVASINI iddia edenler: CHP fırıldakçıları: Yabancılara “Türkiye’de CAN ve MAL emniyeti yoktur. Gelmeyin”! Diyenler, Vatanı ve Milleti satmış olmuyor mu? Türkiye İran’la savaşırsa, İran tarafına geçerim! Diyen Millilik ve İnsanlık fakirleri Memleketi, Milleti ve Orduyu SATMIŞ OLMUYOR MU? Cevabınız varsa “UTANMADAN” söyleyin!