Türk Kültür Günleri Ahmet Özhan konseriyle sona erdi

Yunus Emre Enstitüsünce Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen "Türk Kültür Günleri" etkinliği Ahmet Özhan konseriyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Kültür Günleri Ahmet Özhan konseriyle sona erdi

Türkiye’yi, Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla 17 Kasım'da başlayan etkinliğin kapanışında sahne alan tasavvuf sanatçısı Özhan, "Mevlana'nın Dilinden" adlı albümünü yorumladı.

Semazenlerin eşlik ettiği sanatçı, konserde yaptığı açıklamada, insanın duygudan ibaret olduğunu belirterek, "Mevlevi semadaki üçüncü selam gibi, aşkın zuhur etmesindeki o ritmik, heyecan verici, aşkın tecelliyatının yakıcılığıyla her şey daha süratlenir, daha çok ses çıkarır hale gelir. Çünkü aşkta feryat en yüksek derecesine gelmiştir. Biz burada Yunus emre hazretlerinin ismini taşıyan bu güzel enstitünün hizmet kervanından bir şube olarak Yunus Emre aşkını dile getirmeye yani o Resul-i zişan efendimizin aşkıdır. O Cenabı hakkın kendini seyretmekteki açığa çıkardığı aşktır. Bu aşkla biz böyle süratli, yapıcı, neşeli, bir repertuvar anlayışıyla sahneye çıktık." dedi.

Ahmet Özhan, İslam aleminin günümüzdeki durumuna da işaret ederek, "Cenabı hakkın bizim için beğendiği yaşam biçimi olan İslam ile bugün Müslüman referanslı İslam aleminin durumunu bir araya getirdiğimiz zaman bir çelişki görünüyor. Üzgünüz ama bu bir gerçek. O zaman Müslüman'ın her zaman bir adım ileride olması gerekir. İnşallah en kısa zamanda bu hal, bu duruş Osmanlı zamanında olduğu gibi tekrar zuhur edecek. İnancımız, gayretimiz ve duamız budur."
diye konuştu.

"Türk Kültür Günleri" kapsamında ilk gün ünlü düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını konu alan film gösterimi, ikinci gününde "Rumi ve Aşkın Terapi" konulu söyleşi, ebru ve resim sergisi ayrıca Türk mutfağı tanıtımı yapıldı.

Yorumlar