Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yıl dönümü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ve AK Partili kadın milletvekilleri, Anıtkabir'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile AK Partili kadın milletvekilleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla Bakan Kaya başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Partili kadın milletvekilleri, kadın bürokrat ve akademisyenler, kadın muhtarlar ve kadın sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi.

Kaya'nın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçen Kaya, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kaya, deftere şunları yazdı:

"Kadınlarımızın siyasette, ekonomide ve sosyal hayatın her alanında yer almaları bakımından dönüm noktası olan seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83'ncü yıl dönümünü minnet ve şükran duygularıyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bir kadın bakanı olarak, memnuniyetle söyleyebilirim ki kadınlarımız toplumun kalkınmasında, gelişme ve ilerleme yönünde durmaksızın yer almasında üzerilerine düşen görevi başarıyla yerine getirmektedirler.

Bakanlık olarak kadının statüsünün güçlenmesi, kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması ve kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması için gayretle çalışıyoruz. Türk kadını olarak ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkması hedefiyle çalışıyoruz ve bu kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranızı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz."

Yorumlar