Türk F-16'ları Rus uçaklarını önlemek için havalandı

Soçi ve Astana mutabakatlarına rağmen İdlib'i bombalamaya devam eden Esad rejimine destek veren Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının birliklerimizin olduğu alana yaklaşmasının ardından Türk F-16 savaş uçakları hareket geçti.

Google Haberlere Abone ol
F-16'larımız Rus uçaklarını önlemek için havalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Soçi ve Astana Mutabakatları çerçevesinde İdlib'deki görevlerini sürdürürken Rusya ve Esad rejimine savaş uçakları mutabakatları ihlal ederek İdlib'de sivil alanları vuruyor.

Esad rejimine ait savaş uçakları ve Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri’ne (RuAF) ait savaş uçaklarının Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait birliklerinin bulunduğu alanlara yaklaşmasının ardından Türk savaş uçakları havalandı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne (TuAF) ait F-16 savaş uçakları, harekat merkezinden verilen komuta müteakiben Suriye sınırında bir süre boyunca uçuş icra ederek askerlerimizi korudu. Bahsi konu Rus jetlerinin, harekat bölgesinden ayrılması ile havadaki gerginlik sonra ererken Türk SİHA'larının bölgedeki operasyonları kesintisiz sürüyor.

 SİVİL ALANLARI BOMBALADI

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları gün boyunca İdlib’in doğu ve güney bölgelerini bombalayarak sivil katliamlarını sürdürmekten geri durmadı.

ESAD REJİMİNE AĞIR DARBE

Bahar Kalkanı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Son 24 saatte; 1 uçak, 1 İHA, 6 tank, 5 obüs/ÇNRA, 2 hava savunma füze sistemi, 3 zırhlı muharebe aracı, 5 silahlı pikap, 6 askeri araç ve 1 mühimmat deposu imha edildi, 327 Rejim askeri de etkisiz hale getirildi.

Yorumlar