Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen ’Bana Bir Hikaye Yaz’ projesi tanıtıldı

Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türksoy, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Aile ve...

Google Haberlere Abone ol
Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen ’Bana Bir Hikaye Yaz’ projesi tanıtıldı

Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türksoy, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğu “Bana Bir Hikaye Yaz” projesi Osmangazi Üniversitesi Fazıl Tekin salonunda tanıtıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yapılan proje yönetim toplantısının açılış konuşmasını Prof. Dr. Fazıl Tekin gerçekleştirdi. Tekin, projenin adını ilk duyduğunda ortaokul yıllarına geri döndüğünü belirterek, “Bu proje beni çok heyecanlandırdı. Projeye önemli destekler aldık. Projeye şimdiden katkı sağlayacak olanlara en kalbi başarı dileklerimi sunmak istiyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, eğitimciler olarak en çok şikayet ettikleri hususun öğrencilerin bilgiyi kazandıkları ancak bu bilgiyi yorumlama ve ifade etme noktasında çekmiş oldukları sıkıntılar olduğunu dile getirerek, "Çocuklarımıza bir şey sorduğumuzda mutlaka doğru cevabı alıyoruz. Ancak yorumlama kısmında bir sıkıntı olduğunu gözlemleyebiliyoruz" dedi.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya da proje tanıtım toplantısında tecrübelerini ve hikayelerini paylaştı ve toplantı sonrası yapılan röportajda, “Bu projeyi ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Ben yaşayan bir hikayeyim, insan beyni hikayelerle çalışır. Kur’an-ı Kerim’in de üçte ikisi hikayelerden oluşur. Ama günümüz gençliği pek okumayı sevmiyor. Öğrencilerin beynine kuru kuru bilgi gitmiyor. Biz hikayelerle önce onların kalbine, oradan da beynine gidebiliriz diye düşünüyorum. Bu yönüyle “Bana Bir Hikaye Yaz"projesini destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Proje tanıtımının ardından Evrim Özarslan ve Belenay Çelik “Hakikat ile Hikâye” adlı eseri yan flüt eşliğinde katılımcılara anlattı. Proje tanıtım toplantısına Türk Dünyası Mütevelli Heyet Başkan Vekili Prof. Dr. Fazıl Tekin, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ve eşi Hürriyet Keser, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Dr. Adnan Tekşen, Türk Dünyası Vakfı İktisadi İşletmeler Müdürü Mustafa Fıratlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve 300 civarında öğretmen katılım gerçekleştirdi. Ayrıca TBMM Genel Kurul çalışmaları nedeniyle proje tanıtımına katılamayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı gönderdiği mesajda emeği geçenlere teşekkür ederek bütün katılımcılara sevgi ve saygıyla selamladığını dile getirdi.

Yorumlar