Macaristan'da Uluslararası Turizm Fuarı

Budapeşte'de düzenlenen fuardaki Türkiye standı büyük ilgi görüyor

Google Haberlere Abone ol
Macaristan'da Uluslararası Turizm Fuarı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 41. Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Türk standına Macarlar büyük ilgi gösteriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 280'den fazla tur operatörünün katıldığı fuarda Türk sanatı ve mutfak kültürünün de tanıtıldığı stant açtı.

Türk standında, Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Mardin Federasyonu ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Macaristan'dan sorumlu Turizm Ataşesi Hilal Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda Türk standının büyük ilgi gördüğünü, Macarlara yönelik ebru sanatı tanıtımının yanı sıra Türk müziği dinletisi yapıldığını ifade etti.

Macaristan'dan Türkiye'ye giden ziyaretçi sayısının her yıl daha da arttığını belirten Demirel, ''Macaristan'da Türkiye her zaman çok gözde bir ülke. Turizm rakamları da bunu gösteriyor. 2017 yılını artışla kapatmıştık. 2018 yılı rezervasyonlarının çok olumlu gittiğini öğrendik. Macar pazarıyla ilgili beklentimiz yüksek.'' diye konuştu.

Sanatçı Orhan Çakmak, Türkiye ile Macaristan'ın tarihi bağlara sahip olduğunu, Macarların stanttaki Türk müziğine ciddi ilgi göstererek eşlik ettiklerini söyledi.

Geçen yıla göre Türkiye'ye olan ilginin daha da arttığını kaydeden Çakmak, ''Bizi anlatan ve ifade eden müziklerle Macarlarla ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden gelen misafirlerle buluşmak bizim için gerçekten keyifli.'' dedi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay da Türkiye standını ziyaret etti.

Yorumlar