Turgut Kazan kimdir? Turgut Kazan nerelidir, kaç yaşındadır?

Turgut Kazan'ın kim ve nereli olduğu merak ediliyor. Kazan en son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına karşı YSK'ya başvuruda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Kazan kimdir? Turgut Kazan nerelidir?

Turgut Kazan kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları son dönemlerde merakla soruluyor. 

Türkiye'nin Ergenekon davalarından hatırladığı Turgut Kazan'ın kim olduğu yer yer sorulur.

TURGUT KAZAN KİMDİR?

Turgut Kazan 1940 yılında Adana'da dünyaya geldi. 1962 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlığa 1963 yılında başlamıştır ve halen avukatlık görevini sürdürmektedir.

1988-1996 yılları arasında 4 dönem İstanbul Barosu başkanlığı görevini yürütmüştür. Savunmasını üstlendiği eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında yazılan mektuba savcılığın işlem yapmamasını eleştirdiği için hakkında "3 yıl hapis ve meslekten men" cezası istemiyle dava açılmış ancak görevsizlik kararı verilmiştir.

Halen Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Turgut Kazan Ekim 2012 itibarıyla İstanbul Barosu'nun Türkiye Barolar Birliği delegeleri arasında yer almaktadır.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZ ETMİŞTİ

Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etmişti.

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuran Kazan, anayasaya göre Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını belirterek, bu durumun yorum yoluyla da aşılamayacağını vurguladı.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı'nın üçüncü kez aday olabilmesinin tek istisnasının TBMM tarafından alınacak seçimlerin yenilenmesi kararı olduğu vurgulandı.

Kazan, "Anayasada yer alan dönem sınırlaması kuralı, YSK dahil bütün organ, makam, merci ve kişileri bağlar. Türkiye 2017 değişikliği ile sistemi değiştirmiştir, tek adam rejimine geçilmiştir gibi yorumlarla 2018 seçimini yeni sistemin ilk seçimi, 2023 seçimini de ikinci seçimi saymak asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Kazan, dilekçesinde, anayasa değişikliği sırasında da sonrasında da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığını, 2017 değişikliği ile sadece cumhurbaşkanı yetkilerinin artırıldığını vurgulayarak, “Recep Tayyip Erdoğan, bir daha aday olamaz” dedi.

 

Yorumlar