Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar?

Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar? Tüp Bebek tedavisi fiyatları 2022, çocuk sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Peki, Tüp Bebek tedavisi fiyatları ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamala

Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar? Çocuğu olmayan ve tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak isteyen çiftler tarafından son zamanların en çok arananları arasında yerini koruyor. Peki, Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar?

Teknolojinin ilerlemesi ve tıp alanında yaşanan yeni gelişmeler ile birlikte önemli aşamalar kaydedildi. Bunların başında da kuşkusuz tüp bebek geliyor. Çocuk sahibi olamayan çiftlerin bebek sahibi olmasını sağlayan tedavi yöntemi ile bugüne kadar dünya genelinde binlerce aile çocuk sahibi olmayı başardı.

Bu yöntem ülkemizde de çocuk sahibi olamayan ailelerin sıkça başvurduğu yöntemlerin başında gelmektedir. Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftler bu yola başvurmadan önce çeşitli kaynaklardan fiyatları öğrenmek üzere araştırmalar sürdürüyor. 

TÜP BEBEK TEDAVİSİ NEDİR?

Tüp bebek tedavisi (İn vitro fertilizasyon) kadın yumurta hücresi (oosit) ile erkek meni hücresinin (sperm) vücut dışında döllenmesi ve daha sonra anne rahmine yerleştirilmesi işlemine verilen addır. Tüp bebek tedavisinin modern kurucusu Robert G. Edwards'dır. Edwards tarafından bulunan yöntem ile Louise Brown,1978 yılında İngiltere’de dünyaya gelmiştir. Ve bu anlamda ilktir.

Bu gelişmenin ardından tüp bebek hızla dünya geneline yayılmış ve ükemizde de ilk tüp bebek 1989 yılında Ege üniversitesi’nde dünyaya gelmiştir. Birden fazla tüp bebek tedavisi yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları: Tüp Bebek, İlaçsız Tüp Bebek, Konforlu Tüp Bebek, Doğal Tüp Bebek, Hapla Tüp Bebek, Mikroenjeksiyon'dur.

Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar?
Tüp bebek nasıl olur, fiyatları, tedavisi, aşamaları, yaptıranlar?

 

TÜP BEBEK TEDAVİSİ FİYATLARI 2022 NE KADAR

Bu gelişmeler ışığında vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında; Tüp bebek tedavisi ne kadar, Tüp Bebek tedavisi fiyatları 2022, Tüp bebek tedavisi ücretleri, yer almaktadır. Peki, tüp bebek fiyatları ne kadar

Tüp bebek fiyatları, değişkenlik göstermektedir. Tedavi yöntemine göre, başvurulan hastane veya tüp bebek merkezine göre, ebeveyn adaylarının durumuna göre bir çok değişken olmasıyla birlikte ortlama bir tüp bebek fiyatı özel sektörde 14-16 bin lira civarında olabilmektedir. Bazı hastanelerde ise vatandaşlara devlet tarafından destek verilmekte ve bu heyet raporu ile sağlanmaktadır.

Güncel tüp bebek fiyatları 2022 yılında 14.000 TL ila 16.000 TL aralığında olmaktadır. Ancak tüp bebek tedavi ücretleri birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Tüp bebek tedavisin merak edilenlerden biri ise tedavinin süresi, doktorun  eşler için uygun gördüğü protokole göre değişiklik gösteren bu süre ebeveyn adayları için bazen heyecanlı geçebilmektedir. Genelde tüp bebek tedavi süreci 15-18 gün arasında sürebilmektedir. (ilk ilaçların kullanılmaya başlamasından embriyo transferine kadar geçen süre).

TÜP BEBEK TEDAVİ SIRASINDA HASTANEDE YATMAK GEREKİR Mİ?

Genellikle bu tedavi için anne ve baba adaylarının hastanede kalmasını gerektirecek bir durum yoktur. Sadece yumurtalar toplandıktan sonra ve embriyo transferi yapıldıktan sonra birkaç saat hastanede anne ve baba adaylarının dinlenmesi gerekebilmektedir. Onun dışında ebeveyn adayları evlerine gönderilmektedir.

TEDAVİ SIRASINDA AĞRI HİSSEDİLİR Mİ?

Anne ve baba adaylarının acı duyması gereken bir durum söz konusu değildir. Yumurta toplama işlemi sanılanın aksine çoğu hasta için rahatlıkla yapılan bir işlemdir.  bazen de işlem hasta uyutularak gerçekleştirilmektedir.

YOLCULUK ENGEL Mİ?

Tüp bebek tedavisi gören ebeveyn adaylarının ikamet adesi işlemin yapıldığı tüp bebek merkezi ile aynı şehirde değilse, Embriyo transferinin yapıldığı günü söz konusu şehirde geçirip bir gün sonraki gün yolculuğa çıkması gerekebilir.

TRANSFER SONRASI DEVAMLI YATMAK GEREKİYOR MU?

Transfer sonrası adaylar herhangi bir ağrı hissetmiyor ve kendinizi iyi hissediyor ise zamanınızı yatarak geçirmek zorunda değildir. Transferden bir gün sonra günlük yaşama rahatlıklar dönülebilir.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ İLE DÜNYAYA GELEN BEBEKLER SAĞLIKLI MIDIR?

Tüp bebek tedavisi ile doğan bebeklerin yapısal  anormallikler, doğumsal anormallikler ve genetik anormallikler açısından doğal yolla oluşan bebeklerden önemli bir farklılık göstermediği bilinmektedir.

TÜP BEBEK  TEDAVİSİ RİSKLERİ ?

1. Yumurtalıkların aşırı uyarılması. 2. Belki de en büyük risk çoğul gebeliklerdir. 3. Son derece nadir de olsa yumurta toplama işlemi sırasında damar yaralanmalarına bağlı batın içi kanama veya işlemin bitmesinin ardından pelvik enfeksiyon izlenebilir.

TÜP BEBEK DÜŞÜK İLE SONUÇLANMA RİSKİ DAHA MI FAZLA?

Tüp Bebek tedavisi fiyatları ne kadar? Tüp bebek ile hamile kalan kadınlar ile normal yolla oluşan gebelikler arasında düşük yapma noktasın fazla bir fark bulunmuyor. Normal hamilelikte düşük yapma ihtimali ne kadar  düşük ise tüp bebekte de aynı risk oranı bulunmaktadır.


 

Yorumlar