Tunç'tan FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı

- "Terör örgütlerinin kökü kazınana kadar, son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek" - "Devletimizin kurumlarına sızan FETÖ'cüler ayıklandı ve ayıklanmaya devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Tunç'tan FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Terör örgütlerinin kökü kazınana kadar, son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek." dedi.

Tunç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 6. yılında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'un, Türk milletinin, bayrağına, vatanına, ezanına ve iradesine göz dikenlere karşı canını siper ettiği gün olduğunu söyleyen Tunç, "15 Temmuz'da, milletimiz, darbe heveslilerine ve onun arkasındaki güçlere bir demokrasi dersi verdi. Milletimiz, kendi oylarıyla seçtiği lideri Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin arkasında durarak tanklara geçit vermedi, F-16'lara göğsünü siper etti. 15 Temmuz 2016'da, 27 Mayıs ile başlayan darbeler ve cuntalar dönemi bir daha açılmamak üzere kapandı." diye konuştu.

Tunç, Türk milletinin, eşsiz ferasetiyle ülkesinin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

İstiklal Marşı'nın "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım." dizelerini hatırlatan Tunç, bağımsızlık sevdalısı Türk milletine 15 Temmuz'da tekrar zincir vurulmaya çalışıldığını ifade etti.

Yılmaz Tunç, "Ezanımızı susturmak istediler, bayrağımızı indirmek istediler, milli iradeyi ayaklar altına almak istediler, geleceğimizi karartmak istediler ama milletimiz kahramanca direnişiyle hepsini hüsrana uğrattı." dedi.

Kimsenin Türkiye'nin kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini bozmasına fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Tunç, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı koyarken şehit düşen 251 kişiye Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. Tunç, 15 Temmuz gazilerine ise sağlık ve afiyet temenni etti. Tunç, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, diğer terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile de etkin ve kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Bu mücadelede 6 yılda önemli bir yol katedildi. Terör örgütlerinin kökü kazınana kadar, son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek. Devletimizin kurumlarına sızan FETÖ'cüler ayıklandı ve ayıklanmaya devam ediyor. Ordumuz, emniyetimiz, yargımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızdan kalan FETÖ'cüler de tespit edilerek ayıklanıyor. Her türlü terör örgütüyle mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla devam ettireceğiz."

Yorumlar