Tuma Çelik kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Tuma Çelik kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve asıl mesleği nedir? İşte HDP Milletvekili Çelik biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Tuma Çelik kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hakkındaki tecavüz suçlamaları sonrasında partisinden istifa kararı alan Tuma Çelik kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Tuma Çelik biyografisi: 

Tuma Çelik 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Halkların Demokratik Partisi Mardin Bölgesi, 3'nci sıradan millet vekili olarak Meclis’e girdi.

Tuma Çelik, 1964 yılında Midyat’ın Anhil köyünde doğdu.

HDP Milletvekili Çelik, 9 yaşında İstanbul’a, 1985 yılında İsviçre’ye göç etti.

7 yıl önce Türkiye’ye geri döndü. 20 yıldır aktif olarak Süryanilerle ilgili çalışmaların içinde yer alan Çelik, bu konuda birçok araştırma yaptı ve bu çalışmalarını değişik seminer ve sempozyumlarda sundu.

Mart 2012 tarihinde aylık Süryanice ve Türkçe yayınlanan "Sabro" Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Çelik, Evli ve 4 kız babası.

Tuma Çelik, son olarak yerel seçimlerde bir Süryanilerle ilgili bir dernekte evli ve çocuk sahibi bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı hakkında dava açıldı. 

Açılan dava sonrasında fezlekesi hazırlanarak TBMM'ye gönderildi.

Fezlekesi hazırlandıktan sonra Çelik, partisinden istifa kararı aldı.

TUMA ÇELİK MÜSLÜMAN MI SÜRYANİ Mİ?

HDP Milletvekili hakkındaki suçlamalardan sonra, "Müslüman mı Süryani mi?" sorularının da muhatabı oldu. Yapılan çirkinliğin herhangi bir dinle ya da mezheple alakası olmaz; ancak merak edenler için belirtmek gerekirse Tuma Çelik Mardin Midyat kökenli Süryani bir ailenin üyesidir.

Yorumlar