Tüm servetini bağışlayacak

Apple şirketinin CEO'su, milyarder Tim Cook , kendi servetinin büyük bölümünü hayır kurumlarına bağış yapacağını ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Tüm servetini bağışlayacak
 Apple şirketinin CEO'su, milyarder Tim Cook , kendi servetinin büyük bölümünü hayır kurumlarına bağış yapacağını ilan etti. Dünyanın en kazançlı şirketinin sahibinin serveti 800 milyon dolardan fazla ve  Tim Cook "Fortune" dergisine verdiği röportajda, ablasının 10 yaşındaki oğlunun bütün eğitim hayatı süresince oluşacak  masrafları ödedikten sonra kalan parasını hayır kurumlarına bağışlayacağını söyledi.
Bundan önce Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg de tüm servetini Giving Pledge vakfına vereceğini vaat etmişti. 5 yıl önce, milyarder yatırımcı Warren Buffett ve Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates "The Giving Pledge" - "Eliaçıklığa Çağrı" kampanyasını başlattılar. Bu yardım kampanyasının amacı dünya milyarderlerinin, servetlerinin en az yarısını yardım kuruluşlarına vermeye teşvik etmekti. Şimdiye kadar 100 'ün üzerinde zengin insan bu teşebbüse katıldı. Son olarak Tim Cook'un da bu çağrıya kulak vererek neredeyse tüm servetini bağışlayacağını dile getirmesi ,pekçok zengin insanı hareketlendireceye benziyor.

Yorumlar