Tuğgeneral Sezgin Erdoğan neden öldü? Hastalığı neydi? Kimdir?

İdlib'de görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan harekat bölgesinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Peki, Sezgin Erdoğan kimdir?

Google Haberlere Abone ol
İdlib'de görev yapan Tuğgeneral şehit düştü

Son dakika haberi: İdlib'de görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan harekat bölgesinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Peki, Sezgin Erdoğan kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte detaylar:

General Erdoğan'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

Erdoğan ile ilgili bir paylaşımda bulunan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Senle beraber savaştım. Dağların, çöllerin onurlu savaşçısıydın. En zor günde İdlib İbbin’de ölümcül topçu düellosunu kazanıp Milletin onurunu kurtardın. Adamdın. Tuğgeneral Sezgin Erdoğan bu gece kalp krizi geçirerek İdlib’te tugayının başında şehit düştü. Ruhun şad olsun." ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı Tuğneral Erdoğan'ın ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

MSB'den gelen açıklama şu şekilde: Kahraman silah arkadaşımız Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, İdlib harekât bölgesinde 09 Eylül 2020 tarihinde görevi esnasında rahatsızlanmış, derhal hastaneye kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz..

SEZGİN GERDOĞAN KİMDİR?

Sezgin Erdoğan, İdlib'de görevlendirilmeden önce İstanbul'da Bağcılar 47. Tugay Komutanlığında görev yapıyordu.

Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, İdlib'den önce İstanbul'da görev yapıyordu

 

Ondan önce de Eğridir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanıydı.


 

Yorumlar