TSKB ödül kazandı

TSKB, "Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Yaklaşımı" ile ödüle layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
TSKB ödül kazandı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'nin ilk "Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası" ile 8. İstanbul Karbon Zirvesi'nde ödüle layık görüldü.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde "İklim Dirençli Sanayi ve Güçlü Türkiye" temasıyla 8. İstanbul Karbon Zirvesi gerçekleştirildi.

Zirvede, lider kuruluşların üst yöneticileri ile "İklim Direnci için İklim Finansmanı", "Karbon Yönetimi ve Enerji" ile "Karbon Yönetimi ve Endüstri" konuları ele alındı.

"İklim Direnci için İklim Finansmanı" oturumunda TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı-ESCARUS Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak ve TSKB Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ayşe Nazlıca konuşmacı olarak yer aldı.

Zirve kapsamında düzenlenen ödül programına "Türkiye'nin ilk Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası" ve "Türkiye'nin ilk Enerji Verimli Sürdürülebilirlik İletişimi Kampanyası: Dönüşen Adımlar" projeleriyle başvuran banka, "Sosyal Etkiyle Karbon Yönetimi Başarıları" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilir bankacılık modeliyle iklim ve çevre dostu yatırımlara ve kapsayıcı ekonomik büyümeye katkıda bulunan banka, 2022'nin sonunda yayınladığı Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişim Politikası ile iletişim faaliyetlerinde çevresel ayak izini minimumda tutmayı taahhüt ediyor.

TSKB, iş dünyasına ve marka profesyonellerine ilham vermek amacıyla kapsamlı bir kılavuz olarak hazırladığı bu politika ile ölçülebilir sürdürülebilirlik performansının şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşılmasının ve somut hedefler konulmasının önemini vurguluyor.

Banka, sorumlu iletişimle yeşil dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olan yeşil boyama uygulamalarının yerini, başarılı ve etkili başarı hikayelerinin alması gerektiğine dikkati çekiyor.

Bu politikadan hareketle TSKB, "İletişim projelerinde çevresel ayak izi nasıl azaltılır?" sorusuna somut bir çözüm getirmek amacıyla bankanın karbon-nötr genel müdürlük yerleşkesinde "Dönüşen Adımlar" mottosuyla enerji verimli bir iç iletişim kampanyası hayata geçirdi.

Renk paleti, ekran ve baskı açısından enerji tasarrufunu maksimuma çıkaracak ve ek ışıklandırmaya ihtiyaç duyulmayacak şekilde belirlenen ve bu sayede yüzde 30 enerji verimli olmasıyla öne çıkan iç iletişim kampanyası, TSKB ekiplerine ve bankayı ziyarete gelen iş ortaklarına alışılmışın dışında bir görsel dünya sunuyor.

Aynı zamanda karbon-nötr olmasıyla öne çıkan "Dönüşen Adımlar", sorumlu iletişim alanında yenilikçi bir proje olarak örnek teşkil ediyor.

Yorumlar