TSK rejimin 7 kimyasal deposunu vurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de devam eden gerilim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rejimin 36 askerimizi şehit ettiğini belirten Erdoğan, bugüne kadar 2 bin 100 rejim askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Putin'e "Sizin Suriye'de ne işiniz var?" dediğini kaydeden Erdoğan, rejimin saldırılarının ardından yapılan operasyonlarda 7 kimyasal ürün bulunan depoların vurulduğunu kaydetti.

Dün akşam itibarıyla rejimin 7 kimyasal ürünlerin olduğu deponun vurulduğunu kaydeden Erdoğan, "İşin bu noktaya gelmesini asla arzu etmezdik. Ama madem ki kendileri bizi buna zorladılar sonuçlarına da katlanacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

Suriye'de tüm sınır hattımız boyunca 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölgeyi bilfiil oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Bize verilen söz neydi? YPG, PYD'yi bunları bu bölgelerden çıkacaklardı. Ne Rusya ne ABD bu sözleri tutabildi, çıkaramadılar.

Terör örgütlerine binlerce TIR silah mühimmat, araç, gereç yardımını yapanlar, rejim çok ciddi manada silah, mühimmat, araç gereç füze her şeyi yine bu ülkelerden alırken kimse Türkiye'ye ne bu konuda herhangi bir destek veriyor, ne de bu mültecilerle ilgili bize destek veriyor.

 

Yorumlar