TSK, Esed'in varil bombalarını vurdu

İdlib'deki Türk gözlem noktalarından birinin Esed rejimi tarafından vurulmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, rejime ait mevzileri top atışına tuttu.

Google Haberlere Abone ol
TSK, Esed'in varil bombalarını vurdu

Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılan Astana Anlaşması ve Soçi mutabakatına rağmen İran ve Rusya'nın desteğini alarak İdlib'de ilerlmeye devam eden Esed ordusu Serakib kasabası doğusunda ve Halep güney kırsalında 7 yerleşimi daha ele geçirdi. İran milisleri ile ilerleyen Esed rejimi sivilleri hedef almaya devam ediyor. 

İdlib’in Şeyh İdris, Reyyan, Bicğas, Kefer Amim ve Tel Rumman köylerine gece saatlerinde giren rejim ve İranlı milisler, Halep kırsalında ise Humeyra ve Cizraya köylerinde kontrolü sağladı. Serakib doğusunda Rus savaş uçaklarının desteğiyle ilerleyen rejim, İdlib il merkezinin 8 kilometre yakınına kadar ulaştı. M4 ve M5 karayollarının kesiştiği Serakib’e yığınak yaparak bölgeye 4 üs daha kuran Türk Silahlı Kuvvetleri ise zaman zaman rejim ve İranlı milislerin taciz atışlarına maruz kalırken anında karşılık veriliyor. 

Yer yer Türk gözlem noktaları ile Esed rejiminin ele geçirdiği alanlar arasında 1 kilometrelik mesafeler yer alırken Han Tuman’daki Türk gözlem üssü Esed rejiminin top atışları tarafından hedef alınıyor. TSK, taciz atışlarına anında karşılık veriyor.

HAMA'DAKİ HELİKOPTER ÜSSÜ VURULDU

Türk gözlem noktalarına taciz atışında bulunan rejim hedefleri, bölgedeki TSK üslerinden ateşe tutuldu. Türk topçularının vurduğu yerlerden birisi de Hama’daki bir helikopter üssü oldu. Helikopterlerle varil bombalı saldırılar düzenlemek için kullanılan havaalanında büyük patlamalar yaşandı. Yerel kaynaklar, Cub Ramla üssünün rejimin önemli patlayıcı depolarından birisi olduğunu ifade ediyor.

TSK ve Esed rejimi arasında zaman zaman top atışları yaşanırken Rus savaş uçakları da sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor. 

Öte yandan bazı İranlı milislerin top atışı yaptığı sırada üzerine Kasım Süleymani yazılan top mermileri ile sivilleri vurduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Süleymani, ABD'nin insansız hava araçları tarafından geçtiğimiz Ocak ayında Bağdat'ta vurulmuştu.

Yorumlar

Doğru söz Benim canım askerim.elleriniz dert görmesin.Allah ayaklarınıza taş değdirtmesin..Allah yardımcınız olsun.VUR VUR İNLESİN.ESAD KÖPEĞİ DİNLESİN