Trump'tan tartışma yaratan İran talimatı

ABD Başkanı Trump, dünya koronavirüs ile mücadele ederken İran ile ilgili tepki çeken bir talimat verdi. Trump, Amerikan ordusuna, "İran taciz ederse vurun" talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan tartışma yaratan İran talimatı

ABD Başkanı Donald Trump, dünya koronavirüs ile mücadele ederken İran ile ilgili tartışma yaratan bir karara imza attı. 

İran'ın taciz etmesi halinde vurulması emri veren Trump, kararıyla tepki çekti. 

Trump, her zaman olduğu gibi yine Amerika'da sabah saatlerinde kişisel Twitter sayfasından paylaşımlar yaptı. ABD Başkanı, koronavirüs haricinde İran'ı gündemine alarak şunları yazdı: "Amerika Donanması'na, denizde gemilerimizi taciz etmeleri durumunda İran'a ait tüm silahlı botlara ateş edip imha etme emrini verdim."

ABD'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı 45 bini geçti. Dünya genelinde Kovid-19'dan en fazla etkilenen ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.

GÖÇMENLERLE İLGİLİ TEPKİ ÇEKEN KARAR

Geçen hafta içerisinde koronavirüsün yayılmasını engellemek ve ABD'lilerin işlerini kaybetmemesi adına göçmenlik işlemlerinin askıya alınacağını söyleyen Trump, bugün resmi süreci başlatacağını açıkladı.

Trump, çok aktif kullandığı Twitter üzerinden bir mesaj yayınladı ve "Bugün göçmenliği yasaklayan Yürütme Emri'ni imzalayarak ülkeye girişlerini engelleyeceğim. Bu sırada bu karar bile olmadan güney sınırımız yeni Sınır Duvarı ve 27 bin Meksikalı asker tarafından çok sıkı korunuyor" dedi.

İRAN'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Trump'ın bu tehdidinin ardından İran'dan jet hızıyla cevap geldi.

İRNA Haber Ajansı'na konuşan üst düzey bir askeri yetkili, "ABD, silahlı kuvvetlerini koronavirüsten kurtarmaya odaklansın" dedi.

Yorumlar