Trump'la birlikte Türk lirası bu yıl % 38 oranında değer kaybetti- Dolar ne kadar

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları nedeniyle Türk lirası bu yıl yüzde 38 oranında değer kaybetti. Donald Trump ile birlikte dünya ekonomisindeki gerginlikler kenara bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Trump'la birlikte Türk lirası bu yıl % 38 oranında değer kaybetti- Dolar ne kadar

Kurban Bayramı'ndan sonra bu sabah Türk Lirası dolar karşısında yüzde üç oranında değer kaybetti. Dolar Kuru bugün 6.16'ya kadar çıktı. ABD ile Türkiye arasındaki Papaz Brunson gerilimi nedeniyle döviz kuru olabildiğince kırılgan durumda.

Bu ayın başlarında ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'den gelen metal ürünlerine yönelik yaptırım kararı ve Brunson'ın serbest bırakılmadığı sürece bu durumdan hiçbir taviz vermeyeceğini söylemesi iki ülke arasındaki gerilimi oldukça arttırdı.

Trump'ın bu hamlesine karşılık  Ankara'da ABD menşeili araba, alkol ve tütün gibi ürünlere aynı miktarda yaptırım kararı aldı.

Ankara, Washington'u "ekonomik savaş" ve hukuk sistemine müdahale etmekle suçladı. 

Bu gerginlikle ilgili en çarpıcı açıklama ise Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'dan geldi. Bolton, Türkiye'nin Brunson'u serbest bırakmamasının "büyük bir hata" olarak telefuz etti. Bolton, Türkiye'nin 21 ay önce gözaltına alınan ve şu anda ev hapsinde tutuklu bulunan papazını serbest bırakması halinde doların normale döneceğinin açıkladı. 
 

Yorumlar