Trump: Şi'ye 'Lütfen bunu yapma' dedim

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Hong Kong'un dışında bir milyon asker tuttuğunu söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, sırf kendisi istemediği için askerlerin içeri girmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Şi'ye 'Lütfen bunu yapma' dedim

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalında yayınlanan "Fox & Friends" programına telefonla bağlanarak, Çin'e bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong'daki protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin, Devlet Başkanı ile konuştuğunu ve Hong Kong'u koruduğunu savunan Donald, Trump, "Ben olmasaydım, Hong Kong 14 dakikada yeryüzünden silinmiş olurdu" iddiasında bulundu.

"Şİ'YE 'LÜTFEN BUNU YAPMA' DEDİM"

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Hong Kong'un dışında bir milyon asker tuttuğunu iddia eden ABD Başkanı, "Sırf ben istedim diye bu askerler içeri girmiyor." dedi.

Trum, "Ben Şi'ye 'Lütfen bunu yapma, bunun ticaret anlaşmasına çok büyük olumsuz etkisi olur' dedim." açıklamasında bulundu.

Çin ile yapılacak bir ticaret anlaşmasının önemli olduğunu vurgulayan Trump, "Hong Kong'un yanında durmalıyız ama ben aynı zamanda Çin lideri Şi'nin de yanındayım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar