Trump: Obama, Kim'le görüşmek için yalvarıyordu

Kuzey Kore sınırında Kim Jong-Un ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Obama yönetiminin Kim'le görüşmek için resmen yalvardığını ancak Kim'in bunu kabul etmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Obama, Kim'le görüşmek için yalvarıyordu

Pazar günü Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile sınırda görüşen Donald Trump, Barack Obama yönetiminin görüşme taleplerini reddeden Kim Jong-un ile kimyalarının uyuştuğunu söyledi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Donald Trump, Barack Obama yönetiminin bu görüşme için yalvardığını söyledi. Trump, "Görüşebilmek için sürekli yalvarıyorlardı, ama Başkan Kim görüşmüyordu. Bizim kimyamız uyuşuyor ya da ona benzer bir şey oluyor." dedi, ancak Barack Obama'nın eski istihbarat şefi James Clapper bu iddiayı yalandı. Obama'nın ulusal güvenlik danışman yardımcısı da Trump'ın iddiasını sert biçimde reddetti.

Ben Rhodes Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump yalan söylüyor. 8 yıl orada kaldım. Obama'nın Kim'le görüşmeye çalıştığını görmedim. Dış politika bir 'reality show' değildir. Gerçekliğin kendisidir." dedi. 

Yorumlar