"TRT World Forum'u 'Türkiye'nin Davos'u yapmak istiyoruz"

- Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu TRT World Forum bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere dünyaca tanınmış 450'ye yakın siyasetçi, gazeteci, araştırmacıları konuk etti - Konsept olarak dünyada yaşanan sıkıntıların konuşulduğu forumda, bu sorunlara getirilecek çözüm önerileri ele alındı - TRT World Haber Direktörü Er: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği 'Veren el, alan elden her zaman daha hayırlıdır.' sözü Türkiye'nin yaklaşımını yansıtıyor. Biz bunu kendi argümanlarımızla uluslararası kamuoyuna taşımalıyız ve onların anlayacağı bir şekilde anlatmalıyız. Biz bunun çabasında olduk, TRT World'ün kuruluş amaçlarından biri de aslında bu" - "Türkiye'de olan bitenleri dünyanın argümanlarıyla dünyaya anlatabilmek. Bu forumun da en büyük özelliklerinden biri buydu. Biz 450 akademisyene, gazeteciye, araştırmacıya, siyasetçiye bunu anlatabildiğimize inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"TRT World Forum'u 'Türkiye'nin Davos'u yapmak istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - TRT World Haber Direktörü Fatih Er, başarılı geçen TRT World Forum'u "Türkiye'nin Davos"u yapmak istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu "Belirsizlik Çağında Değişime İlham Olmak" ana temalı TRT World Forum, bu yıl ilk kez 18-19 Ekim'de düzenlendi.

Foruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genel Birleşik Kraliyet Hizmetleri Enstitüsü (RUSI) Direktörü Dr. Karin von Hippel, Afroamerikan Müslüman siyasi temsilci ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz, eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun da aralarında bulunduğu 450'ye yakın gazeteci, siyasetçi, araştırmacı katıldı.

Konsept olarak dünyada yaşanan sıkıntıların konuşulduğu forumda, bunlara getirilecek çözüm önerileri ele alındı.

Forumu AA muhabirine değerlendiren TRT World Haber Direktörü Fatih Er, TRT World Forum'un iyi geçtiğini ve istedikleri amaca ulaştıklarını söyledi.

Er, forumu, dünyanın sorunlarını Türkiye'de konuşabilmek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, "Uluslararası anlamda isim yapmış, gazeteciler, uzmanlar, akademisyenler, siyasetçileri Türkiye'ye getirdik. Bunları Türkiye'ye getirmeyi başardık ve dünyanın sorunları konuşuldu. Oturumların hepsi dolu dolu geçti, katılım da yüksekti." diye konuştu.

Forumun ardından sonuç bildirgesi hazırlayacaklarını ve kitapçık halinde medya kurumlarına dağıtacaklarını belirten Er, "Burada konuştuğumuz konuların en önemlisi 'Belirsizlik çağında değişime ilham olmaktı.' İlham nasıl gerçekleştirebilir, bunun kıvılcımı nasıl atılabilir? Bunları net bir şekilde ortaya koymuş olacağız." diye konuştu.

Yerel argümanlarla konuşulduğu zaman dünyadaki insanların anlamayacağını, bu sebeple uluslararası bir dil kullanılması gerektiğine dikkat çeken Er, şunları aktardı:

"Biraz daha uluslararası argümanlar getirmek zorundayız, bu, PKK terör örgütüyle mücadeleden tutun da FETÖ ile mücadeleye kadar geçerli. Bu argümanları, Türk insanına anlattığımız gibi anlattığımızda yabancılar, konuların geçmişini bilmediği için anlayamayabiliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği 'Veren el, alan elden her zaman daha hayırlıdır.' sözü Türkiye'nin yaklaşımını yansıtıyor. Biz bunu kendi argümanlarımızla uluslararası kamuoyuna taşımalıyız ve onların anlayacağı bir şekilde anlatmalıyız. Biz bunun çabasında olduk, TRT World'ün kuruluş amaçlarından biri de aslında bu. Türkiye'de olan bitenleri dünyanın argümanlarıyla dünyaya anlatabilmek. Bu forumun da en büyük özelliklerinden biri buydu. Biz 450 akademisyene, gazeteciye, araştırmacıya, siyasetçiye bunu anlatabildiğimize inanıyoruz."

Forumun sürekli hale gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Er, "TRT World forum Türkiye'nin Davos'u olsun, uluslararası konular burada konuşulsun, hedefimiz seneye çok daha büyük ortamlarda çok daha önemli isimlerin katıldığı bir forum gerçekleştirmek." dedi.


Yorumlar