TRT ve TİKA'dan Irak'ta gazetecilere eğitim

TRT ve TİKA iş birliğiyle Kerkük'te gazetecilere verilen eğitim programı tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
TRT ve TİKA'dan Irak'ta gazetecilere eğitim

TRT ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak'ın Kerkük kentinde 55 gazeteciye "Sosyal Medya ve Dijital Medya Haberciliği Eğitimi" verildi.

İçeriği kurgu, kameramanlık, habercilik, spikerlik ve yeni medya haberciliğinden oluşan program 5 gün sürdü.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, programa dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100'den fazla ülkede söz konusu eğitimi verdiklerini ve Kerkük'te ilk kez bu eğitimi vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Atılan adımı eğitimden ziyade tecrübe paylaşımı olarak değerlendiren Kaya, "Türkmeneli televizyon kanalı ve eğitim gören arkadaşların TRT personellerinden faydalandıkları kadar TRT çalışanları da buradakilerin tecrübelerinden faydalandı." dedi.

TİKA Bağdat Koordinatörü Mustafa Yazıcı da Türkiye'de TRT, Anadolu Ajansı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi pek çok yetkin ve alanlarında uzmanlaşmış kuruluşla, yurt dışındaki kurumların kapasitesinin geliştirilmesi ve personel eğitimlerini desteklediklerini söyledi.

Irak'taki gazetecilere özellikle Türkmeneli TV'ye daha önce teknik destek de verdiklerini hatırlatan Yazıcı, eğitim süresinin verimli ve olumlu geçtiğini, 2023'te de bu programların devam edeceğini kaydetti.

"TRT VE TİKA İLE EĞİTİM SÜRECİ DEVAM EDECEK"

Türkmeneli TV Genel Müdürü Mehmet Hanefi Uzunçam, "Anavatan Türkiye'nin önemli kültür elçileri niteliğindeki TİKA ve TRT tarafından Türkmeneli TV'de görev yapanlara verilen eğitimden memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"TRT'nin çok değerli eğitmenleri bizzat sahada eğitim verdi" diyen Uzunçam, TRT ve TİKA ile uzun vadeli eğitim sürecinin devam edeceğini aktardı.

TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı İçerik Geliştirme Müdürü Çiğdem Çiçek de eğitimlerin 7-11 Kasım tarihleri arasında verildiğini belirtti.

Kerkük'e gelmekten ve bu eğitimi vermekten çok mutlu olduklarını dile getiren Çiçek, TRT yayıncılık tecrübesini dünya ile paylaşma hedefi kapsamında başlatılan eğitim programından Kerkük'ten yayın yapan Türkmeneli televizyonunun 55 çalışanının faydalandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar