TRT ve Beko iş birliğiyle "4K"da futbol keyfi

İSTANBUL (AA) - TRT ile Beko’nun iş birliğiyle futbolseverler "Beşiktaş-Napoli" ve "Fenerbahçe-Manchester United" karşılaşmalarını TRT 4K kanalı üzerinden...

Google Haberlere Abone ol
TRT ve Beko iş birliğiyle "4K"da futbol keyfi

İSTANBUL (AA) - TRT ile Beko’nun iş birliğiyle futbolseverler "Beşiktaş-Napoli" ve "Fenerbahçe-Manchester United" karşılaşmalarını TRT 4K kanalı üzerinden izleyebilecek.

Arçelik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Avrupa’daki futbolseverler, 1 Kasım Salı günü saat 20.45’te Şampiyonlar Ligi "Beşiktaş-Napoli" ve 3 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de oynanacak "Fenerbahçe-Manchester United" Avrupa Ligi karşılaşmalarını TRT 4K kanalından takip edebilecek.

Bu maçları 4K çözünürlükte izleyebilmek için 4K yayını destekleyen televizyona sahip olmak gerekiyor. 4K yayını destekleyen televizyonlarla Türksat uydusu üzerinden, Turkcell TV+ 100. kanal ve Digiturk 399. kanaldan TRT 4K izlenebiliyor.

Türksat 3A uydusundan 4K (UHD) ve saniyede 50 kare (50p) destekli, HEVC (H.265) kodlanmış yayını alabilen dahili uydu alıcılı televizyon ile 12.615 Mhz frekansı, H(yatay) polarizasyon ve 12.500 sembol hızı ayarlanarak şifresiz seyredilebiliyor.

Bu arada, Beko 4K Quatro TV’ler, gerçeğe 4 kat daha fazla yaklaştıran UltraHD çözünürlüğe ek olarak sahip olduğu Wide color gamut, HDR, VPE, Micro Dimming teknolojileri ile dikkati çekiyor.

Yorumlar