Trendyol kadınlar günü hediyesi doğru mu? 2023 Trendyol Kadınlar Günü hediyesi virüs mü?

Trendyol kadınlar günü hediyesi doğru mu? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kaldı. Trendyol Kadınlar Günü indirimi, Trendyol Kadınlar Günü hediyesi virüs mü?, Trendyol Kadınlar Günü çekilişi doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
Trendyol kadınlar günü hediyesi doğru mu?

Trendyol kadınlar günü hediyesi doğru mu? Bugünlerde en sık sorulardan oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaşması ile birlikte kadınlara özel yapılan kampanyalar da hız kazandı. İnternette son günlerde çok sık karşılaşılan Trendyol Kadınlar Günü hediyesi doğru mu sorusu da kafaları karıştırdı. Trendyol Kadınlar Günü hediyesi doğru mu 2023, Trendyol Kadınlar Günü indirimi, Trendyol Kadınlar Günü hediyesi virüs mü?, Trendyol Kadınlar Günü çekilişi doğru mu? İşte Trendyol Kadınlar Günü hediyesi detayları.

WhatsApp guruplarında da sık sık karşılaşılan mesajlardan biri olan Trendyol Kadınlar Günü hediyesi merak ediliyor. 

TRENDYOL KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ DOĞRU MU?

İnternet üzerinde yapılan araitırmalar ve firma ile yapılan görüşme neticesinde bu mesajların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Kadınlar günü vesilesi ile pek çok marka ve üründe indirime giden firmanın Dünya Kadınlar Günü'ne özel başka bir kampanyası bulunmamaktadır. Firma yetkililerinden alınan bilgide dolaşan bu bilginin doğru olmadığı ifade edilmektedir. 

Sosyal medya ve WhatsApp guruplarında dolaşan bu mesaj ile birlikte dolandırıcılar kişisel verilere ulaşmak amacı gütmektedir. 

Trendyol Kadınlar günü hediyesi doğru mu?
Trendyol Kadınlar günü hediyesi doğru mu?

 

Guruplarda dolaşan mesaj şu şekildedir:

"Trendyol kadınlar günü hediyesi. Anket aracılığıyla Galaxy S21 FE'ye sahip olma şansınız olacak."

 

Anketi dolduran kişilerin verileri siber zorbaların eline geçecektir.  Oltalama Yöntemi de denilen bu dolandırıcılık şekli ile ankete doldurulan kişisel bilgiler üçüncü şahısların eline geçecektir. Atılan linkten açılan ekran Trendyol sitesinin bir kopyası gibi durduğu için ilk etapta şüphelenmek mümkün olmuyor. Gelen mesajda yollanan bu linkin 20 arkadşınızla paylaşmanız da isteniyor. Böylece daha fazla kişinin verilerine ulaşmak hedefleniyor. Bu asılsız mesajlara karşı ise Trendyol firması siber güvenlik ekibi araştırmalarını sürdürüyor.

OLTALAMA YÖNTEMİ NEDİR?

Oltalama yöntemi, dolandırıcıların en sık kullandıkları yöntemlerden biridir. WhatsApp ya da mail adreslerine gönderilen bir link ile gerçekleştirilen bir siber saldırıdır. E-postalar, bilinen web sitelerinden veya kullanıcının bankasından, kredi kartı şirketinden, e-posta veya internet hizmeti sağlayıcısından gönderilmiş gibi göstererek kişilerin aldatmaya düşmesi beklenir. Genellikle hesapları güncelleyebilmek için kredi kartı numarası veya şifre gibi kişisel bilgilerin doldurulması istenmektedir. Bu e-postalarda kullanıcıları bir başka web sitesine yönlendiren bir link (URL) yer alır. Bu site aslında sahte bir web sitesidir ve gönderildiği söylenen siteye benzemektedir. Kullanıcılardan da bu siteye gittiklerinde oltalama saldırısını yapan kişilerle paylaşılacak kişisel verilerin doldurulması istenmektedir.


 

Yorumlar