Trendyol ile ilgili suçlamada yeni gelişme

Trendyol hakkında ortaya atılan "çocuk istismarı" suçlamasında yeni gelişme yaşandı. Suçlamalara neden olan firmanın sahipleri açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Trendyol ile ilgili suçlamada yeni gelişme

ABD'yi karıştıran "çocuk istismarı" iddialarının benzerinin Türkiye'de de dillendirilmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Trendyol'da satış yapan bir firmanın çocuk ürünlerindeki şüpheli fiyatlar, ünlü alışveriş sitesine çeşitli suçlamaların yöneltilmesine neden olmuştu. Firmanın yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan bir şirket oldukları belirtilerek, fiyatların Trendyol'a yeni kayıt yapmaları ve personelin acemiliğinden kaynaklandığı ifade edildi. ABD'nin ünlü Wayfair şirketi, online alışverişte kayıp çocukların isimlerini verdiği ev eşyalarını şüpheli fiyatlardan satıyordu. Bu durum, firmanın "çocuk satıyor" ithamlarına maruz kalmasına neden olmuştu. 

Sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında Wayfair skandalı yer alıyor. Trendyol markası altında çocuk kıyafetlerinin 120 bin TL'ye satılması da akıllara aynı olayın olabileceği konusunda şüpheleri getirdi. Satışı yapan Demircioğlu Tekstil'in yöneticilerinden Enver Demircioğlu, suçu çalışanına atıp bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade etti. 

"ÇALIŞANIMIZ FİYATLANDIRMA YAPARKEN HATA YAPTI"

Olaydan önceki akşam 22.00'da haberdar olduklarını dile getiren Değirmencioğlu, süreci şöyle anlattı: "10 gün önce Trendyol'a başvurduk ve mağaza açma hakkı kazandık. Ardından bir çalışanımıza fiyatlandırma yapması için görev verdik. Ancak çalışan fiyatlandırmada hata yaptı. Fiyatları hemen düzelttik ama onay sürecine girdik. O süreç bitmeden Trendyol'daki sayfamızın kapandığını gördük. Denizli'de 1949'dan beri faaliyet gösteriyoruz. 3. Kuşak olarak 3 kardeş bu firmayı yönetiyoruz..."

"BU NASIL LEKEDİR AKLIMIZ ALMIYOR"

"Sadece giyim değil mensucat, müteahhitlik, nişanlık-gelinlik alanında da üretim yapıyoruz. İç piyasa çalışıyoruz. Esnafız ve her işlemimiz kayıtlı. Bulunduğumuz yerde herkes bizi bilir, tanır. 3 kardeşiz ve hepimizin evladı var. Böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmak nasıl bir şey anlatamam. Bir başkasının çocuğuna bunu yaşatmak aklımızın ucundan geçmez. Bu nasıl bir lekedir aklımız almıyor." Kara para aklama ya da rüşvet iddialarıyla ilgili olarak da Değirmencioğlu, "Bunlar rakamsal işler. Hesaplarımız açık diledikleri zaman hepsini inceleyebilirler. Ama çocuk tacirliğiyle suçlanmak çok ağır. Bunu nasıl atlatacağız bilemiyorum" dedi.

Trendyol'dan da açıklama geldi. 

İşte Trendyol'un suçlamalara karşı yaptığı açıklama:

 

Yorumlar