Trabzon Araklı'da sel felaketi: Bir kişi öldü, çok sayıda hasar var

Son Dakika Haberi: Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti. Bölgede ağır hasar meydana geldi. Sel sularında kaybolan kişiler olduğu gelen bilgiler arasında...

Google Haberlere Abone ol
Trabzon Araklı'da sel felaketi: Bir kişi öldü, çok sayıda hasar var

Trabzon'da yaşanan sel felaketi nedeniyle olumsuz son dakik haberleri geliyor... Araklı İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde bugün öğle saatlerinde başlayan yağışlar, şiddetini artırarak, sele neden oldu. Enis Yıldırım'ın haberine göre, aşırı yağışlar nedeniyle hidroelektrik santralinin borusu, aşırı yağış sonucu patladı. HES borusunu patlaması sonucu mahallede yaşayan ve isimleri öğrenilmeyen 2 kişi sulara kapıldı. Bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kaybolan iki kişini bulanması için çalışma başlatılırken, çalışmalarda yer alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kamyon dereye yuvarlandı. Kazada sürücünün kolu kırıldı.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Trabzon Valliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada "Bir vatandaşımızın cesedine ulaşılmıştır. Haber alınamayan vatandaşlarımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir" dendi

VATANDAŞLAR UYARILIYOR

Trabzon'un Araklı ilçesinde bir vatandaşın ölümü, 3 vatandaşın da kayıp olduğu sel afeti sonrasında Araklı Kaymakamlığı'ndan bir açıklama yapılarak sel bölgesine vatandaşların gitmemesi istendi. 
Yapılan açıklamada "İlçemiz Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Araklı ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın hiçbir şekilde bu mahallelere gitmemeleri ve yetkililere yardımcı olmaları rica olunur" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan bölgede kayıp sayısının artmasından endişe edilirken, santralin 2. borusunun da sel suları nedeniyle patlama tehlikesinin bulunduğu ve bu tehlikeye karşılık bölgenin boşaltılacağı öğrenildi.

Yorumlar