TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman?

TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman? TOKİ indirim kampanyası şartları neler? sorularının yanıtı TOKİ aracılığıyla ev sahibi olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman?

TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman? TOKİ indirim kampanyası 2020 şartları neler? sorularının yanıtı TOKİ aracılığıyla ev sahibi olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor. Peki, 2020 TOKİ indirim kampanyası ne zaman?

Türkiye'nin dört bir yanındaki 81 il ve 922 ilçede konut ve sosyal tesisler yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) her yıl inşa ettiği yüz binlerce konutu vatandaşlara teslim ediyor. Toki indirim kampanyası 2020 ne zaman? sorusu ise yine bu kurum tarafından inşa edilen konutlardan satın alan ve yılın belli dönemlerinde yapılan indirimlerden faydalanarak toplu ödeme yapıp daha uygun fiyata evi almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

TOKİ'nin indirimlerinden faydalanarak başvuru yapmak isteyen vatandaşlar aynı zamanda; TOKİ indirim kampanyası şartları neler? sorusunun yanıtını aramaktadır. Sıkça sorulan bu soruların yanıtını sizler için araştırdık.

TOKİ indirim kampanyası 2020, ne zaman? sorusunun cevabı şu şekilde; TOKİ tarafından inşa edilen ve hak sahiplerine teslim edilen dairlerde oturan hak sahipleri her yıl Toki tarafından başlatılan indirim kampanyasından faydalanmak için tarihleri sorgularkan TOKİ'nin indirimlerinin 2019 yılında Mart ve Eylül aylarında olmak üzere 2 kez yapıldığı belirtiliyor.

Normal şartlarda uygulanan vadeden erken sürede borcunu ödemek isteyen vatandaşlar yüzde 22 indirim alarak borçlarını kapattı. Yüzde 22 indirimin uygulandığı 2018 yılındaki kampanyada ise Nisan ve Eylül ayların yine 2 kez indirim uygulandı. TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman? sorusunun yanıtı gündemdeki yerini korurken kampanyasının ne zaman yapılacağı heniz netlik kazanmadı. 2020 yılında indirimin uygulamacağı tarihlerin TOKİ tarafından açıklanmasının ardından sonhaberler.com üzerinde yer alacak.

Geçtiğimiz yıl iki defa yapılan indirimin ikincisi ise 23 Eylül - 18 Ekim 2019 tarihleri arasında uygulandı. Toki indirim kampanyasından toplamda 14 bin 979 daire sahibinin faydalandığı ve erken ödeme kampanyasında 13 bin 175 kişi bütün borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandığı belirtildi. Öte yandan yine bu kampanya kapsamında başvurusunu yapan toplam bin 804 kişi de borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalandı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI MUHTEMEL TARİHLERİ

İndirimlerin uygulanacağı tarihlere ilişkin TOKİ tarafından şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmamış olsada geçmiş yıllar göz önünde bulundurularak TOKİ'nin bu yılda ilk indirim tarihinin Mart veya Nisan aylarında olacağı ikinci indirim tarihlerinin ise Eylül veya Ekim aylarında olacağı değerlendirilebilir. TOKİ indirim kampanyası 2020, ne zaman? sorusunun cevabını sizler için derledik. 

TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Öte yandan TOKİ 9 Nisan 2020 tarihinde yaptığı bir açıklamada, vatandaşlara önemli uyarıda bulundu. Uyarıda, bazı dolandırıcıların son günlerde TOKİ adına, vatandaşlardan harç parası istediği belirtilerek bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi istendi. 

 

Yorumlar

kuuoıo kıoıo