TOKİ 1 milyonuncu konutu da sahibine teslim etti

"Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İşte bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Sizlerden şimdiden 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
TOKİ 1 milyonuncu konutu da sahibine teslim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İşte bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Sizlerden şimdiden 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Saraycık TOKİ Konutları'nda "TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

TOKİ vasıtasıyla 44 ildeki 79 tarihi kent merkezini yenilediklerini belirten Erdoğan, aynı şekilde 30'dan fazla sanayi alanını şehir dışında inşa ettikleri modern ve geniş alanlara taşıdıklarını dile getirdi.

Tüm il merkezlerine şehir otoparkları yaptıklarını ifade eden Erdoğan, tarım köy projeleri kapsamında 45 ayrı projede 7 bin konutun yapımını tamamladıklarını, illerin tamamında köy evlerinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Tarihinin en büyük deprem dönüşümünü yürüttükleri Elazığ'da Malatya ile 26 bin konutun üretimine başladıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunların 14 bin 341'ini teslim ettik. Aynı şekilde İzmir'de yapmakta olduğumuz 5 bin konutun teslimlerini de yakında başlatıyoruz. Türkiye genelinde bitirdiğimiz afet konutu sayısı da 70 bindir. Millet Bahçeleri Projesiyle 81 ilde 81 milyon metrekare alanı ülkemize kazandırmak üzere yola çıkmıştık. Yaklaşık 1 ay önce 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde hizmete açtığımız 10 tane ile 76 millet bahçemizi tamamlamış olduk. Halen 264 millet bahçesiyle ilgili çalışmalarımız çeşitli aşamalarda devam ediyor. Bu millet bahçelerinden 200'ünü TOKİ, 4'ünü de Emlak Konut eliyle yapıyoruz. Amacımız bu projelerle Selçukludan Osmanlıya, Osmanlıdan Cumhuriyete şehircilik anlayışımızın tacı olan bahçe kültürünü yeniden ihya etmektir. İnsanı merkeze alan medeniyetimizin bize yüklediği bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz."

"MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında devlete ait en değerli alanları herhangi rant kaygısı gütmeksizin vatandaşların emrine verdiklerini söyledi.

"Bundan 25 yıl öncesine kadar şehirlerimizin en güzel alanlarının belediyelerin sosyal tesislerinin milletimize kapatıldığını hatırlarsak, millet bahçelerimizin önemi daha iyi ortaya çıkacaktır." diyen Erdoğan, "Şimdi önümüzde iki hedef var. Bir, kentsel dönüşüm kapsamında acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutun 300 binini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kendi eliyle yapmaktadır. İki, 2023 yılına kadar 81 ilimizde 340 millet bahçemizi tamamlayıp milletinizin hizmetine sunmaktır. İnşallah her iki hedefimize de ulaşarak, milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz." diye konuştu.

AK Parti döneminde milleti sadece konut sahibi yapmakla kalmadıklarını, bina ve konut niteliklerini de fevkalade yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, artık binaların çok daha geniş, ferah ve işlevsel ortak alanlara sahip olduğunu, konutların içindeki standartların da 20-30 yıl öncesine göre oldukça ileri seviyede olduğunu dile getirdi.

Doğal gazdan internete kadar pek çok imkanla donanan evlerin, eskisine göre içinde yaşayanlara çok daha hizmet sunduğunu, hayatı çok daha kolaylaştırdığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz sadece 4 duvar yapmıyoruz. Sadece betondan, tuğladan ibaret binalar yapmıyoruz. Biz insanımıza huzurla yaşayacağı bir yuva kazandırıyoruz. Yaptığımız her konutla mutlu aileler, sağlıklı bireyler ve dolayısıyla huzurlu toplum hedefimize hizmet ediyoruz. Piyasa şartlarıyla konut almayacak olan vatandaşlarımıza ev sahibi olma imkanı sağlıyoruz. Evlatlarımızın sağlıklı, tabiatla iç içe ve güvenli yerleşim alanlarında büyümesini istiyoruz. Bunun için konut projelerimizi camisi, meydanı, okulu, çarşısı, parkı, yeşil alanı, bina cepheleri ve diğer özellikleriyle geleneksel mahalle kültürümüzü yaşatacak şekilde inşa ediyoruz. İşte bir taraftan Alparslan İlkokulu, öbür taraftan yeşil alanlar, diğer tarafta camimiz. Yaptığımız her binayı bulunduğumuz şehrin ve bölgenin iklimine, kültürüne, topoğrafyasına ve coğrafi özelliklerine göre projelendiriyoruz. Böylece her projede şehirlerimizi estetiğiyle, silüetiyle, tarihi dokusu ve kültürel alanlarıyla yaşayan mekanlar haline getirerek geçmişle geleceği buluşturuyoruz."

- "İŞTE BUYURUN ESERLER, BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin her şeyin en iyisine layık olduğuna yürekten inandıklarını vurguladı.

"Bu ülkede insanlara yıllardır iki anahtar, yani bir ev ve araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz yönetime gelirken böyle sözler vermedik ama yaptıklarımızla bunu katbekat sağladık. İnşallah bundan sonra da aynı anlayışla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. İşte, hani söz var ya Ziya Paşa'nın 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' İşte buyurun eserler, biz eserlerimizle konuşuyoruz. İşte bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Sizlerden şimdiden 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum. Hazır mıyız? İnşallah bu eşiği de başarıyla geçerek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına hep birlikte yürüyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Açılışını yaptığımız eserlerin bir kez daha ülkemize şehirlerimize ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyor emeği geçenleri tebrik ediyorum."

- TÖRENDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Kars'ın Sarıkamış, Diyarbakır'ın Sur, Giresun'un Bulancak, Denizli'nin Bozkurt, Kocaeli'nin Dilovası, Burdur'un Karamanlı ilçeleriyle canlı bağlantılar yapılarak TOKİ'nin yaptırdığı evlerin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Erdoğan, anahtarlarını teslim alan vatandaşlara evlerinde sağlıkla oturmaları temennisinde bulundu.

Erdoğan, Diyarbakır'la yapılan bağlantı sırasında kente yapacağı ziyareti hatırlatarak Vali Münir Karaloğlu'na "Cuma gününe hazır mısınız?" diye sordu. Karaloğlu, Erdoğan'a, "Bütün şehir heyecanlı sizi bekliyor. Diyarbakır tarihi bir gün yaşayacak." karşılığını verdi.

Kocaeli'yle yapılan bağlantı sırasında ise bir hak sahibinin küçük oğlu mikrofonu alarak Erdoğan'a "Recep Dede çaya gelir misin?" davetinde bulundu. Erdoğan, "İnşallah Dilovası'na geldiğimizde o güzel evinizde sizin bir çayınızı içeriz." yanıtını verdi.

Bağlantıların ardından ise 1 milyonuncu konutun sahibi aile üyeleri kürsüye davet edildi. Saraycık 1. Bölge 3 Etap’ta yapılan konutlarına kavuşma sevinci yaşayan aile üyeleri Mülazım Doğan, Güllü Doğan, Yasin Yiğit Doğan, Serdar Ekrem Doğan ve Batın Uğur Doğan, anahtarlarını Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anahtar tesliminin ardından "Bütün bu dairelerde oturan kardeşlerimize inşallah konutları hayırlı olsun, uğurlu olsun. Rabbim bu dünyada inşallah dert verip derman aratmasın." diyerek beraberindekilerle kurdele kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a günün anısına bir tablo takdim etti.

Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti genel başkan yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Hamza Dağ, milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin ile belediye başkanları da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından Mustafa Ürün isimli vatandaşı ve ailesini evinde ziyaret etti.


 

Yorumlar