Trumore çöktü mü? Togg sipariş uygulaması neden açılmıyor?

Togg Trumore kura sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte çöktü. 200 bin kişinin aynı anda uygulamaya yüklenmesiyle birlikte uygulama hata vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Trumore çöktü mü? Togg sipariş uygulaması neden aç

Togg Trumore çöktü mü, sipariş sorgulama ekranı uygulaması çöktü mü, neden erişilemiyor? Togg sipariş uygulaması üzerinden kura sonuçlarını öğrenmek isteyen yüzbinlerce vatandaş bir anda uygulamaya yüklenince uygulama çöktü. Türkiye'nin yerli otomobilinden satın almak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Öyle ki şu ana kadar 177 bini üzerinde vatandaş ön sipariş için başvuruda bulundu. Başvurular tamamlandı, kuralar çekildi. Kura sonuçları bu akşam itibariyle yayınlandı. 

TOGG SİPARİŞ UYGULAMASI TRUMORE ÇÖKTÜ MÜ?

Togg kura sonuçları saat 22.30 itibariyle uygulama üzeriden erişime açıldı. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), yıllardır beklenen otomobilini tanıttıktan sonra, ön siparişi açtı. 

Ön sipariş için 177 bin kişi başvuruda bulundu.

Yapılan kura çekilişi sonucu 20 bin asil 20 bin de yedek belirlendi.

Togg kazanan asil başvurucular ise uygulama üzerinden yayınlandı.

İLK TESLİMLER NİSAN AYINDA

2022 yılında seri üretime geçen Togg'un ilk teslimleri nisan ayında yapılacak. Bu hamle, Türk otomotiv sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ

Kartal 32. Noteri Vedat Korkmaz, "T10X çekilişini gayet güvenli bir ortamda yaptık ve dijital ortamda yapılan bu çekilişin sonucunu bir tutanağa bağlayarak ve ayrıca devamında kağıt ortamına aktarılan işlemin de tasdiki işlemlerine geçtik. Ve şimdide bunun sonlanması aşamasındayız." dedi.

Korkmaz, Togg tarafından paylaşılan videoda, çekişil sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şöyle bilgi verdi:

"Bugün burada Togg akıllı cihazı almak için sıraya giren insanlar arasında bu sonuca ulaşabilenleri tespit etmek için bulunduk. Bize 177 bini aşkın katılımcının olduğu bir liste teslim edildi dijital ortamda. Biz bunun içerisinden bir çekiliş yaptık ve bu 177 bin kişi içerisinde dijital ortama aktarılan bilgilerden yaptığımız toplam 40 bin kişilik bir çekiliş gerçekleştirdik. Bunların 20 bini asil ve 20 bini de yedek olarak belirlenmiş oldu."

Çekilişin güvenli bir ortamda yapıldığına dikkati çeken Korkmaz, "Bunların çekilişini gayet güvenli bir ortamda yaptık ve dijital ortamda yapılan bu çekilişin sonucunu bir tutanağa bağlayarak ve ayrıca devamında kağıt ortamına aktarılan işlemin de tasdiki işlemlerine geçtik. Ve şimdide bunun sonlanması aşamasındayız." diye konuştu.

 

Yorumlar

KEREM biyolojici aldı
Nuri baba üzgün Ülkemin arabası için başvuru yaptım sistem yüzünden yapamadım 60.000tl kredi çekmiştim başvuru hakkı istiyorum hemde sistemden değil elden buna çözümüde siz bulun kardeşim mağdur oldum.