Togg siparişi vermek istiyorum, nasıl başvuru yapabilirim diyen binlerce kişi sıraya girdi

Togg siparişi vermek istiyorum diyerek başvuru yapmak isteyen binlerce vatandaş heyecanla Togg ön sipariş başvurusunun nereden yapılıdığını araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg ön siparişin ne zaman başlayacağını da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Togg siparişi vermek istiyorum diyen binlerce kişi

Togg siparişi vermek isteyen binlerce vatandaş sıraya girdi.  Togg araba ön sipariş fiyatı ne kadar? Sipariş formu var mı, yerli araba sipariş nasıl verilir? en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Vatandaşların yerli otomobil ile ilgili ön sipariş sürecine dair merak ettiği soruların başında gelenlerin detayları haberimizde...

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçekleştirilmesi ve yerli otomobilin tanıtılmasının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de aracın fiyatı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Vatandaşlarımızın alabileceği bir fiyatı olacak" açıklamasının ardından aracın diğer elektrikli otomobillere göre uygun fiyata sahip olacağı değerlenediriliyor.

İl ön siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yerli otomobil için bir çok resmi  kurum ve kuruluşta ön sipariş niteliğinde sayılabilecek bir alım talebini açıkladı. Yerli otomobile destek olmak için ön sipariş vermek isteyen bir çok vatandaşta ön sipariş ile ilgili araştırmalarını sürüdürüyor. 

TOGG ÖN SİPARİŞ

Yerli otomobil için ön sipariş vermek isteyen vatandaşlar ön siparişin nereden nasıl verileceğine dair araştırmalarını sürdürüyor. 

Togg ön siparişlerinin şubat ayında başlayacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

TOGG ÖN SİPARİŞ FORMU 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu fabrikasının kurulmasının ardından ön siparişe ilişkin çalışmaların yapılması ve başvuru için ön sipariş formu veya sitesinin oluşturulması bekleniyor. Şubat ayında başlayacak ön sipariş ve satışlarla birlikte başvuru formları da yayınlanacak.

TOGG ÖN SİPARİŞ FİYATI

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 22 Milyar liralık yatırımla inşa edilmesi planlanan yerl otomobil fabrikasında 4 bin 323 kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Öte yandan ön sipariş için TOGG'un vatandaşlardan 30-40 bin lira arasında bir bedel alınması bekleniyor. 5 farklı modelde üretilecek otomobilin yılda 18 bin adet üretilmesi hedefleniyor.

Togg fiyatı ne kadar olacak soruları merakla sorulmaya devam edilirken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fiyat konusunda bir tüyo daha verdi. 

Bakan Varank AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Yüz Yüze 100 Gün" etkinliği çerçevesinde Başakşehir'e geldi. Varank'a AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas eşlik etti.

Türkiye'nin otomobili TOGG hakkında ada açıklamalarda bulunan Varank, Gemlik'te inşaatı devam eden fabrikanın 29 Ekim'de açılacağını müjdeleyerek, ilk araçların banttan inip sertifikasyon sürecinin de tamamlanması ile 2023 Mart'ta TOGG satışlarının başlayacağını, C sınıfı SUV tipi aracın aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla rekabet edeceğini ve aynı fiyattan piyasaya çıkacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da fabrikanın açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, "60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde bu tarihi girişim 29 Ekim'de Allah nasip ederse kapılarını açıyor ve fabrika da resmen üretime geçiyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'ın "fiyatlar içten yanmalı C segment SUV ile rekabetçi olacak" açıklamasından sonra gözler piyasadaki benzinli ve dizel C SUV segmenti araçların fiyatları merak konusu oldu.

C-SUV araçların fiyatları şu şekilde Vatandaşlar C-SUV araçların fiyatlarını araştırmaya başladı.

İşte piyasada satılan bazı araçlar:

2021 Nissan Qashqai 1.3 Sky Pack Plus DCT

2021 Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi Feel Bold AT

2021 Citroen C5 Aircross 1.6 Shine AT

2021 Hyundai Tucson 1.6 CRDi Elite DCT

2021 Hyundai Tucson 1.6 Comfort DCT 

2021 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi GT AT

2021 Peugeot 3008 1.6 Allure AT

2021 Volkswagen Tiguan 1.5 Life DSG

2021 Dacia Duster Yeni 1.3 Prestige EDC

2021 Renault Kadjar 1.3 Touch Roof EDC

Fiyatlar 800 bin lira ile 1.100.000 TL arasında değişiyor.

Yorumlar

Nuh Çakır Suv için önsiparis vermek istiyorum bana nasıl yardımcı olabilirsiniz
Belgin BALKAN avci Togg suv
Ali BALKAN AVCI Togg suv 05332001727
Osman yasarsoy Taksi yapmak için ön sipariş kabul edilebilirmi
Adil gökkaya 400beygir olan suv marka jeep yazılmak istiyorum Saygılar