TKP İstanbul seçimlerine katılmama kararı aldı

YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararından sonra gözler seçimlere katılan küçük partilere çevirdi. TKP seçime katılmama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
TKP İstanbul seçimlerine katılmama kararı aldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve seçimlerin 23 Haziran'da yenilenmesi kararının ardından gözler partilere çevrildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP),YSK kararını değerlendirdiği açıklamasında “boykot” çağrısında bulundu.

TKP bu kapsamda 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Zehra Güner Karaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını duyurdu.

Karaoğlu, 31 Mart'taki seçimde 10.492 oy almıştı.

SAADET PARTİSİ'NİN KARARI

SP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar’ın aldığı 103 bin 300 oy dikkat çekmişti. 

Saadet Partisi'nin seçime katılıp katılmayacağı henüz belli değil.

DSP VE DP BUGÜN

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 30 bin 817 oy alan adayları Muammer Aydın ile ilgili henüz bir karara varmadıklarını belirtti. Aksakal, “Adayımızı çekip çekmeme veya devam etme konusunu yarın (Salı) kesin karara bağlayacağız. Şu aşamada bir kararımız yok” dedi.

DP Genel Başkanı, milletvekili Gültekin Uysal da 22 bin 544 oy alan adayları Ersan Gökgöz’ün devam edip etmeme konusunu bugün karara bağlayacaklarını söyledi.

HDP’NİN EĞİLİMİ

İstanbul'da 250 binden fazla oyu olduğu bilinen HDP seçimlerde aday çıkarmamıştı, dolayısıyla yeni bir aday çıkarma imkanları da bulunmuyor. Ancak seçimlerde bir kez daha Ekrem İmamoğlu'na destek verip vermeyecekleri henüz belli değil.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar