"Tiyatro Akran"ın ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi'nde

- Tiyatro tabanlı beş gün süren çalışmaların sonunda cinsel sağlık konularında bilinç uyandırmayı amaçlayan projenin ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek

Google Haberlere Abone ol
"Tiyatro Akran"ın ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi'nde

İSTANBUL (AA) - Tiyatro tabanlı beş gün süren çalışmaların sonunda cinsel sağlık konularında bilinç uyandırmayı amaçlayan Tiyatro Tabanlı Akran Eğitimi Projesi'nin (Tiyatro Akran) ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.

Üniversitenin açıklamasına göre, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (Y-PEER Türkiye) tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi tarafından desteklenen proje, gençlere cinsel sağlık ve üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet, HIV/AIDS alanında doğru ve güvenilir bilgileri, akran eğitimi ve tiyatro tabanlı yöntemlerle ulaştırmayı amaçlıyor.

İki aşamalı ve sürekli bir akran eğitimi projesi olan Tiyatro Akran'ın ilk aşamasında gençler, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği'nin deneyimli eğitmenleri tarafından verilecek cinsel sağlık, üreme sağlığı, HIV/AIDS ve tiyatro içerikleriyle 5 günlük, kapsamlı bir tiyatro tabanlı akran eğitimi atölyesine katılacak. Bu programı tamamlayan gençler eğitim süresince oluşturulacak bir tiyatro performansı ile en az bir yıl boyunca, her ay düzenli olarak sahne alıp, edinmiş oldukları doğru ve güvenilir bilgileri performanslarını seyircileriyle paylaşacak.

Projenin lansmanı ve ilk tiyatro gösterimi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Direktörü Karl Kulessa ve Doğu Avrupa temsilcileri ile Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu katılımıyla 11 Nisan'da Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüs'te gerçekleşecek.

Yorumlar