TİKA'dan Libya'ya tıbbi malzeme desteği

- TİKA, Libya'daki Zliten Eğitim Hastanesine tıbbi malzeme ve ekipman yardımı yaptı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Libya'ya tıbbi malzeme desteği

TRABLUS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Libya'nın başkenti Trablus'un doğusunda bulunan ve 280 bin nüfusa sahip Zliten şehri ile mücavir bölgelere sağlık hizmeti sunan Zliten Eğitim Hastanesine tıbbi yardım ve ekipman desteği sağladı.

Yardımların sunulması sırasında Türkiye'nin Misurata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ, TİKA Libya Koordinatörü Fatih Karaca ve Zliten ilinin belediye meclis üyeleri hazır bulundu.

TİKA Libya Koordinatörü Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TİKA, Türk halkından Libya'ya bir hediye olarak Zliten Hastahanesi için bazı tıbbi malzemeler ve ekipmanlar temin etti." dedi.

Libya halkının, ihtiyacı olan tıbbi malzemelere ulaşması sağlanarak, sunulan yardımlardan istifade edeceğini dile getiren Karaca, TİKA'nın hizmet projeleri kapsamında sağlık ve tıbbi yardımlara önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

Zliten Hastahanesi Müdürü Ali İbrahim Yahya da hastanene için gerekli bazı ihtiyaçların sağlanması için TİKA ile irtibat kurulduğunu belirtti.

TİKA'nın, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yardımlar sağladığını ifade eden Yahya, TİKA tarafından sağlanan ekipmanlar arasında elektrokardiyografi (EKG) cihazları, suni solunum ve tansiyon ölçme aletlerinin olduğunu söyledi.

Yahya, TİKA'nın Trablus ve çevresindeki bölgelere çok sayıda sağlık hizmeti sunduğunu belirterek, TİKA tarafından sunulan cihazların, hastanede bazı bölümlerin açılmasına ve hizmetlerin sunulmasına olanak sağlayacağının altını çizdi.

Türkiye'nin Misurata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ da Türk halkının bu paylaşımlarıyla Libya halkının yanında olduğunu hissettirdiğini, başta sağlık ve eğitim olmak üzere birçok alanda Libya halkına destekte bulunacaklarını ve önümüzdeki dönemde açılması planlanan Misurata Fizyoterapi Hastanesi ile Libyalılara en modern sağlık hizmetlerinin sunulacağını ifade etti.


Yorumlar