TİKA Moldova'da ilk kez iftar sofrası kurdu

- TİKA'nın Moldova'da düzenlediği iftara 200'ü aşkın davetli katıldı

Google Haberlere Abone ol
TİKA Moldova'da ilk kez iftar sofrası kurdu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Moldova'da ilk kez düzenlediği iftar programına 200'den fazla davetli katıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkanlık, ramazan dolayısıyla başkent Kişinev'de ilk kez iftar programı düzenledi. İftara, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Moldova Parlamentosu milletvekilleri, Gökoğuz Yeri Halk Meclisi milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra Ortodoks ve Katolik cemaat liderleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Dodon, TİKA ve Türkiye'nin her zaman Moldova'nın yanında olduğunu belirterek, ülkesinin zor zamanlarında Türkiye'nin verdiği desteğin Moldova halkı tarafında çok iyi bilindiğini dile getirdi.

Dinsel farklılıklara rağmen paylaşılan çok sayıda ortak değer olduğunu vurgulayan Dodon, verilen destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti.

Dodon, TİKA'yı daha yakından tanıma fırsatı bulan birçok Moldovalı yetkilinin, ilk kez bir iftar yemeğinde bulunduklarını belirterek, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

İftara katılan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan da davetlilere teşekkür ederek, başkanlığın dünya çapında gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Yorumlar