THY Arnavutluk'un hayalini gerçeğe dönüştürdü

Arnavutluk'un yıllarca imkansız gibi görülen ve hayal olarak değerlendirilen projesi Türk Hava Yolları'nın ortaklığı ile gerçek oldu. THY ortaklığında kurulan Arnavutluk'un ilk havayolu şirketi Air Albania dünkü açılış törenin ardından ilk sembolik uçuşunu bugün İstanbul'a gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
THY Arnavutluk'un hayalini gerçeğe dönüştürdü

Başkent Tiran'daki Rahibe Teresa Havalimanı'ndan 80 başarılı öğrenciyle havalanan uçak İstanbul'a hareket etti. Uçak, Başbakan Edi Rama, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, bakanlar ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Sembolik uçuş

Başbakan Rama burada yaptığı konuşmada, test ayının ilk uçuşunun başarılı öğrencilerle gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sembolik bir uçuş. Tüm ay boyunca benzer uçuşlar da olacak." dedi.

Şirket dün Rahibe Teresa Havalimanı'nda üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.

THY ile ortak kuruldu

THY, 12 Eylül'de yolcu ve kargo taşımacılığı alanlarında faaliyet göstermek üzere Arnavutluk Cumhuriyeti merkezli ortak girişim şirketi kurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.

''Erdoğan'ın desteği olmasaydı burada olmazdık''

Dünkü açılış töreninde konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, "Tartışmasız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inisiyatifi ve cömert desteği olmadan bugün burada olmazdık." dedi. Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ise "Bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Arnavutluk’un kıymetli Başbakanı Edi Rama’nın vizyoner liderlikleri ve kararlı duruşları ile hayat bulmuştur." dedi ve Arnavutluk yatırımlarının artacağını belirtmişti.

'Uzun süreli bir hayaldi'

tışmasız ve küresel aktör olan ortağın garantisine sahip, stratejik ve uzun vadeli bir kurum olduğunu söyledi. Bu anın kendileri için özel bir heyecan olduğunu belirten Rama, projenin gerçekleşmesi ile vatandaşlara verilen sözün tutulmasının yanı sıra yıllarca imkansız gibi görülen ve uzun süreli bir hayal olarak değerlendirilen projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Yorumlar