Thodex kripto para vurgununda son dakika gelişmesi

Thodex'in firari CEO'su Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başladı: Şirket ofisinde arama yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Kripto para vurgununda yeni gelişme

Kripto para borsalarından Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddiası sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı.

Thodex'in Kadıköy'de bulunan merkezine giden polis ekipleri, ofiste inceleme yaptı.

Sabah saatlerinde de şirketin merkez ofisinin bulunduğu binaya polis geldi.

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayla yurtdışına çıktığı öne sürüldü.

Çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı merkezi Kadıköy'de bulunan şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

İFADELERİ ALINIYOR

Soruşturma kapsamında şirket çalışanlarının ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

POLİS BİNAYA GELDİ

Sabah saatlerinde de şirketin merkez ofisinin bulunduğu binaya polis geldi. Polis incelemenin ardından binadan ayrıldı.

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği öğrenildi. İnternet sistemlerini kapatarak yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) Tayland'a gittiği kaçtığı iddia edilen Özer'in hakkında herhangi bir yakalama kararı bulunmadığı için 20 Nisan günü Tiran'a yaptığı seyahatte herhangi bir sıkıntı yaşamadığı öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, "Thodex adı verilen kripto para borsasında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başlsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve faillet hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

ARNAVUTLUK'A KAÇTI İDDİASI

391 bin kişinin işlem yaptığı Thodex'te kullanıcıların hesaplarına erişemediklerini belirterek şikayetçi olmaları üzerine polis şirket merkezinde arama yaptı. Şirketten önceki gün yapılan açıklamada, 6 saatlik bakım çalışması sonrası işlemlerin açılacağı belirtilmiş ancak ertesi gün 'bakım çalışması 4-5 gün sürecek' şeklinde ikinci bir açıklama gelmişti. Haber Global'de yer alan habere göre ise Thodex'in kurucusu ve CEO'su Faruk Fatih Özer salı günü Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Özer'in yurtdışına çıkardığı paranın miktarının ise yaklaşık 2 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar