Tetikçi tutup 14 yaşındaki öz kızını vurduran baba tutuklandı

Konya'da genç kızını vurarak yaralaması için kiralık tetikçi tutan baba tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Baba"nın tuttuğu tetikçi ise serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kızını vurması için kiralık tetikçi tutmuş

Konya'da yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü. 14 yaşındaki genç kız meşhul bir kadın tarafından bacağından vurularak yaralandı. Gelen detaylara göre, kızı yaralayan tetikçinin, kızın babası tarafından özel olarak tutulduğu ortaya çıktı.

Konya'da, annesi ile birlikte aşçı olarak çalıştığı kafede önceki gün cerrahi maskeli ve çarşaflı bir kadın tarafından, tabancayla bacağından vurulan Mukaddes E.'nin (14), babası tarafından vurdurulduğu ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre olayın ardından alınan ifadeler üzerine harekete geçen polis, eski eşi ve kızını tehdit ettiği belirlenen Ali Erensoy'u (51), evine düzenlediği baskınla gözaltına alındı.

Genç kızı vuran Ayşenur B. (24) evin deposunda gizlendiği örtünün altında, saldırganı Ali Erensoy'un aracıyla kafeye götürüp getiren 34 yaşındaki Hüseyin Çekiç ise kaçmaya çalışırken yakalandı. Yapılan araştırmalarda Ali Erensoy'un olay öncesinde kafenin fotoğraflarını çekip, işyerinin açılış kapanış saatini takip ettiği belirlendi.

Ali Erensoy'un, kızının açık giyinmesinden rahatsız olduğu ve eşine de gözdağı vermek için kızını vurdurduğu öne sürüldü. Ali Erensoy'un aynı nedenle daha önce de kızını alıkoyup darp ettiği de ortaya çıktı. İfadesinde her şeyi itiraf eden Ayşenur B.'nin, olaydan önce camiye giderek çarşaf giydiği anlar da güvenlik kameralarınca kaydedildi.

16 suç kaydı bulunan ve özel belgede sahtecilik suçundan arandığı belirlenen Hüseyin Çekiç ile 36 farklı suç kaydı bulunan Ali Erensoy ve 15 farklı suç kaydı bulunan Ayşenur B., emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten yaralama ve görevli memura mukavemet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Ali Erensoy ve Çekiç tutuklanırken, Ayşenur B. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Silahı kullanan Ayşenur B.'nin serbest kalması şaşkınlık yarattı. Daha sonra ortaya çıkan son dakika bilgilerine göre Ayşenur B., olay sonrası kaçarken kendisini yakalamaya çalışan trafik polislerine de ateş açmıştı. Bu sırada bacağına kurşun isabet eden ve hastaneye kaldırılan 72 yaşındaki Mustafa Özgenoğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ayşenur B.'nin olay öncesi camiye girip çarşaf giydiği tespit edildi. Genç kızın öz babası tarafından vurdurulması ve bir kadın kiralık tetikçi tutması itiraflar ve görüntülerin ardından dosya kayıtlarına girdi.


 

Yorumlar